DTC scoort negen keer tegen Vosta

Op Sportpark Tilligte stond de wedstrijd tussen DTC en Vosta op het programma. De bezoekers hadden in de voorgaande wedstrijden slechts één punt verzameld. De thuisploeg begon de speelronde als vierde van de ranglijst. Alles minder dan een overwinning zou voor DTC een teleurstelling zijn.

DTC begon scherp aan de wedstrijd en de bal lag na amper een minuut gespeeld te hebben al in het netje. Tebbe zette de bal laag voor op Wessels en hij schoot de thuisploeg op 1-0. Het was de eerste treffer van Wessels voor DTC.

Eenrichtingsverkeer

Na de openingstreffer ging DTC direct op zoek naar meer doelpunten. Na een prima aanval werd een doelpunt van Tebbe afgekeurd wegens buitenspel. Even later kon Huusken na fraai voorbereidend werk van Tebbe, alleen op de keeper af. Hij stuitte op de doelman van Vosta. Niet lang daarna werd het alsnog 2-0. Huusken gaf een lage voorzet en de vrijstaande Wessels maakte zijn tweede van de middag. Vlak daarna wederom een assist van Huusken. Na een mooie pass van Wout Groeneveld zette hij dit keer Tebbe voor een leeg doel. Hij faalde uiteraard niet, 3-0. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Vosta in de eerste helft. DTC wist voor de rust nog een keer te scoren. Na een voorzet van Tebbe maakte Wessels zijn hattrick compleet. Ruststand 4-0.

Zeer ruime overwinning

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als in het eerste bedrijf. DTC viel aan en Vosta hield tegen. Met ruim een uur op de klok volgden er ook weer doelpunten. Tebbe scoorde op aangeven van invaller Olde Keizer en ook invaller Westerhof kwam op het scorebord. De grensrechter probeerde de situatie nog af te vlaggen, maar de scheidsrechter ging niet met hem mee. DTC bleef hongerig en ging opzoek naar de dubbele cijfers, iets wat in het verleden weleens is gelukt tegen Vosta. Olde Keizer was wederom de aangever toen Tebbe zijn derde van de wedstrijd maakte. De 8-0 maakte Olde Keizer zelf. Aan beide doelpunten ging een uitstekende combinatie vooraf. De spelers van Vosta waren er onderhand wel klaar mee, maar het slotakkoord was voor Tebbe. Hij maakte de 9-0 en zijn vierde van de wedstrijd. Dit keer dus geen dubbele cijfers, maar wel een zeer ruime overwinning voor DTC. Met vier doelpunten werd Sam Tebbe ‘Man of the Match’.

Volgende week volgt er waarschijnlijk meer tegenstand, dan staat voor DTC namelijk de uitwedstrijd tegen Bentelo op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Pol.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer