Jolly Jumpers pakt tweede winst in Haarlem

Zaterdag 30 oktober stond voor Jolly Jumpers de uitwedstrijd tegen Triple Threat uit Haarlem op het programma. Na de winst van vorige week waren de Jumpers erop gebrand de stijgende lijn door te trekken.
Foto omslag: Herman Zandhuis
Dit leek echter anders aan het begin van het duel. De dames uit Tubbergen begonnen moeizaam aan de wedstrijd. De verdediging was zwak en aanvallend wilde het nog niet lukken. Het eerste kwart ging gelijk op en werd geëindigd met een achterstand van twee punten.

Tandje bij

Er moest een tandje bij, dat was duidelijk. Aanvallend werd er meer gescoord, maar in de verdediging werd er vaak te weinig gecommuniceerd wat leidde tot scores van de tegenpartij. De Jumpers wisten wel de voorsprong te pakken en deze uit te breiden naar een ruststand van 22-36. Na de rust ging het scorend aan beide kanten weer gelijk op, waarin het soms meer leek op een driepunterscontest. De verdediging was sterker en het derde kwart eindigde met een tussenstand van 33-51.

Knokkend het laatste kwart in

De Jumpers gingen knokkend het laatste kwart in. De Tubbergse dames wisten dat ze beter konden en lieten aanvallend en verdedigend betere dingen zien waardoor de voorstand werd uitgebouwd. Hoewel de wedstrijd met ups en downs ging wisten de dames uit Tubbergen de winst binnen te slepen. De wedstrijd werd geëindigd met een uitslag van 49-76.
Tijd om deze wedstrijd na te bespreken is er bijna niet, want aankomende woensdag om 20.30 uur staat alweer de volgende thuiswedstrijd tegen Lekdetec op het programma.