Vasse neemt drie zwaarbevochten punten mee uit Enschede

Vasse heeft drie punten meegenomen uit Enschede. Tegen Emos wonnen de blauwwitters met 1-2. Beide doelpunten werden deze middag gemaakt door Daan Haarhuis.
Op een moeilijk bespeelbaar veld was het Emos dat na vijftien minuten raak schoot. Loet Hannink kon een schot vanaf de zestien niet goed verwerken en de spits was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Na dit doelpunt leek Vasse wakker geschud en begon het beter te voetballen. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Daan Haarhuis rondde één op één met de keeper goed af op aangeven van Douwe Naber. Vasse zette hierna door maar wist de verdediging van de Enschedeërs niet nogmaals op de knieën te krijgen.

Zwaarbevochten

In de tweede helft werden de ruimtes op het veld groter en het was vooral Vasse dat hier van profiteerde. Na zestig minuten spelen was het opnieuw de tandem Naber/Haarhuis die van zich liet spreken. Douwe Naber stak Daan Haarhuis goed weg en laatstgenoemde schoof de bal uitstekend onder de keeper door in de goal, 1-2. In het restant van de wedstrijd begon Emos nog opportunistischer te voetballen en dit zorgde onder meer via een vrije trap voor een spannend moment voor de goal van Loet Hannink. Vasse liet na om de 1-3 te maken maar kan uiteindelijk drie zwaarbevochten punten bijschrijven.

Dertig jaar

Na twee succesvolle uitwedstrijden volgt er weer een thuiswedstrijd als Victoria’28 uit Enschede op bezoek komt. De laatste keer dat er een onderling competitiewedstrijd werd gespeeld is al weer langer dan dertig jaar geleden. De bezoekers begonnen sterk aan de competitie, maar de laatste weken zit de klad er een beetje in. De wedstrijd zal onder leiding staan van arbiter Jeroen van der Veen en de aftrap wordt gedaan door pupil van de week Teun ter Haar.