Verlies voor NKC ’51 tegen KV Drachten

Na het zure verlies van vorige week moest NKC ’51 afgelopen zaterdag aantreden tegen hekkensluiter KV Drachten. De eerste wedstrijd die NKC ’51 aan het begin van het seizoen speelde tegen KV Drachten werd nipt gewonnen, voor NKC ’51 was het belangrijk deze in winst om te zetten zodat het met een goed gevoel de zaalcompetitie in kan gaan.

Onder herfstige omstandigheden floot het scheidsrechtersduo Hesselink en Raanhuis om 14.30 uur voor het eerst in. Zoals voorgaande weken had NKC ’51 het nu ook verdedigend goed onder controle, hierdoor kon er vroeg in de wedstrijd een 2-0 voorsprong worden gepakt.

Vele kansen

KV Drachten liet aanvallend ook van zich spreken en maakte 2-2. Na de 3-3 wist KV Drachten voor het eerst op een voorsprong te komen en sloeg een gaatje van twee doelpunten: 3-5. Dat beide ploegen het aanvallend al wekenlang moeilijk hebben, was ook ditmaal goed te zien. De doelpunten waren schaars en de vele kansen die werden gecreëerd door NKC ’51 en KV Drachten werden niet afgerond. NKC ’51 wist nog aan te haken door de 5-6 te noteren, maar het slotakkoord was op slag van rust voor KV Drachten. Ruststand: 5-7.

Scherpte

NKC’51 kwam goed uit de kleedkamers, na vijf minuten spelen was de achterstand volledig weggepoetst en was de stand weer in evenwicht: 8-8. Na deze fase ontbrak het bij NKC ’51 aan scherpte in de verdediging en zag KV Drachten weer uitlopen naar 8-11. NKC ’51 zette haar schouders er nog eens onder en wist met nog tien minuten te spelen op 11-12 te komen. Dat het aanvallend bij NKC’51 nog niet je van het is, was duidelijk. NKC’51 wist de korf niet meer te vinden en dit resulteerde met nog twee doelpunten van KV Drachten in een 11-14 eindstand.

Voor NKC ’51 was dit de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie. De ploeg start nu de voorbereiding op de zaalcompetitie, die op 27 november zal starten. Op 13 november is er in sporthal Het Ravijn het jaarlijkse eigen zaaltoernooi.

NKC ’51 –KV Drachten: 11-14 (5-7)

Arbitrage: dhr. Hesselink en dhr. Raanhuis

Coach NKC ‘51: Gert Schorn

Opstelling NKC ‘51: Knobbe, Nijkamp, Staarman, Schippers, Piksen, Kamp, Vos, Slettenhaar.