VV Manderveen toont veerkracht tegen VV Bentelo

Zondag stond de kraker VV Manderveen-VV Bentelo op het programma. Beide ploegen waren niet voor niets nog ongeslagen en dat was goed terug te zien in het spelbeeld.

De blauwhemden uit Bentelo begonnen sterk aan de wedstrijd. Een slippertje in de Manderveense verdediging werd afrond door Niels Rikkert van Bentelo die een vrije doortocht had op doelman Job Kuipers, 0-1.

Aansluitingstreffer

Ondanks het gelijke spelbeeld was het VV Bentelo dat de score na de pauze wist uit te breiden. Na Manderveens balverlies op de helft van Bentelo wist de ploeg razendsnel te anticiperen en een overtalsituatie te creëren. Ties ter Avest, spits van Bentelo wist het net te vinden na een strakke voorzet: 0-2. Nog geen minuut na de 0-2 stuurde Thomas Steggink Kevin Huzink diep. De koelbloedige nummer tien scoorde aansluitingstreffer.

Definitieve doodslag

Na dit doelpunt waren de roodhemden los en wisten VV Bentelo terug te drukken op eigen helft. Supersub Gijs Wesselink ging alleen af op de goalie van Bentelo en trok het scorebord weer gelijk. Met nog vijf minuten op de klok wist Manderveen het te flikken de wedstrijd om te draaien. Een piekfijne voorzet van Jorn Heidkamp werd binnengetikt door Thomas Steggink. De definitieve doodslag werd gegeven door Jorn Heidkamp. Na een balverovering van Maik Huzink werd Gijs Wesselink bereikt, die de strakke voorzet tegen de touwen schoot.

Kort hierna floot de scheidsrechter af. Dat zorgde ervoor dat VV Manderveen de punten in eigen huis wist te houden. De koploper is nu al dertien officiële wedstrijden ongeslagen. Volgende week gaan de al roodhemden op bezoek bij HVV Hengelo.