WVC Volley Dames 1 verliest na sterke starts alsnog van Dros Alterno Apeldoorn

Voor WVC Volley was het een andere trainingsweek dan normaal. Nadat spelverdeler Loes Boone vorige week haar achillespees afscheurde, moest er gezocht worden naar een nieuwe spelverdeler.

Een aantal spelverdeelsters uit de regio trainde mee. Uiteindelijk heeft WVC Volley er voor gekozen de 15-jarige Maartje Hoogenveen uit dames 2 over te zetten. Een nieuwe aanwinst dus voor WVC Volley dames 1.

Verschillende keuzes

WVC Volley startte de wedstrijd met Eva Jansink, Anne Meijerink, Marlijne ter Avest, Else Voortman, Lotte Voortman, Marlon Voortman en Kirsten Lentink. Het team begon de eerste set sterk. Door goede passes af te leggen kon Eva Jansink verschillende keuzes maken in haar spelverdeling en wist onder andere Else Voortman het team naar 1een 7-10 voorsprong te trekken. Door een hogere servedruk wist Dros Alterno zich terug te spelen naar 19-17. WVC Volley wist na verschillende persoonlijke fouten de knop om te zetten en trok de eerste set binnen met 52-21.

Weerstand

Met positieve moed startte WVC Volley de tweede set. Dros Alterno kwam echter meer in hun eigen spel en maakte minder eigen fouten. WVC Volley wist de druk van de eerste set niet direct mee te nemen naar de tweede set waardoor Dros Alterno al snel op een 4-10 voorsprong kwam. Door onder andere een korte servebal van Marlon Voortman en een sterk aanvallende Else Voortman wist het team meer weerstand te geven aan Dros Alterno. Het was helaas niet genoeg, Dros Alterno won de set met 14-25.

Aanvallend veel punten

Eva Jansink, spelverdeler WVC Volley, wist met een sterke serve punten naar eigen kant te trekken. WVC Volley kwam met een 4-1 voorsprong. Door een sterk aanvallende passerloper van Dros Alterno kwam Dros Alterno terug met een stand van 7-10. WVC Volley wist het blok niet goed genoeg te zetten waardoor Dros Alterno aanvallend makkelijker kon scoren. Else Voortman en Marlijne ter Avest scoorden aanvallend veel punten waardoor WVC volley dichter bij Dros Alterno kwam, 14-16. Door een hoge servedruk en goede blokkering van Dros Alterno won Dros Alterno ook de derde set naar zich toe: 18-25.

Persoonlijke fouten

De laatste set liep gelijk op. Lisette Ottenschot kwam in het veld en wist twee aanvallende punten achter elkaar te scoren waardoor het team op een 10-9 voorsprong kwam. Ondanks dat de pass minder werd, wist Eva Jansink het spel goed te verdelen. Door te veel persoonlijke fouten trok Dros Alterno de set door naar 17-25 en wist daarmee de wedstrijd te winnen met 1-3.

Volgende week speelt WVC Volley om 16.00 uur in Sneek.