A.D.’s verslag: Zeer jong Mariënberg wint in Nijverdal

Kansenregen tegen DES droogt op in 1-3 overwinning

Stuurde de jarige trainer, Arjan Visscher, nog een appje net toen ik patat bestelde bij café Mans. Niet met de vraag of hij al op weg was naar het Casino in Ensched. Alhoewel, met zo’n gouden hand van wissels ben je vast en zeker een succes aan de roulette- of black jack tafel. Wat ik oe brom!

Door A.D.

Neuh, denk het niet. Denk dat onze trainer zaterdagavond een mooi boeket aan biertjes opentrok in woonplaats Gramsbergen, voor zijn lieve familie en vrienden om zijn 38e levensjaar te vieren. Zijn elftal gaf hem misschien, afgezien van zijn kinderen, wel het mooiste cadeau.

Complimenten

Namelijk een dik verdiende 1-3 overwinning. Viel niet zoveel aan af te dwingen. Des te beter. Neuh, ik vroeg Visscher hoe oud nou eigenlijk invaller- en debutant Job Wolters was en de gemiddelde leeftijd in het veld tegen onze gastheer DES. Zij voeren al bijna een eeuw lang de geuzennaam Door Eendracht Sterk, echter dit etiket viel zaterdag ook op het vlaggenschip van Mariënberg te plakken. Daar gaat het roodzwarte bloed van stromen, Waarvan Akte! Complimenten voor Visscher en zijn technische staf. Want het jonge elftal bleef maar negentig minuten doorgaan. Inzet meer dan 100%, door eendracht sterk.

Gehandicapt

Good old Rolf Hofsink keek geblesseerd toe in Nijverdal, zo ook sterkhouder Niek Noeverman. Alleen Jelle (keeper) en laatste man Michael zijn net de dertig gepasseerd. Maar zeker zeven spelers moeten nog twintig worden. Hebben net een botje in de kleine jongen, bij wijze van spreken dan. Het was genieten op de vierkante meter van het nieuwe elan. DES begon net als Mariënberg gehandicapt aan het duel. Het eerste kwartier was het aftasten aan beide kanten. Wie liet zich als eerste uit de tent lokken? Mariënberg begon met kansen en mogelijkheden te strooien. Tot aan de theepauze telde Mariënberg gemakshalve zes kansen/mogelijkheden die heel goed tot doelpunt had kunnen worden gepromoveerd. Desondanks werd bij rust met de brilstand bereikt. Ook DES had kunnen scoren. Eerlijk is eerlijk.

Oude voetbalwet

De beste man bij de gastheer stond onder de lat. Corné Hogenkamp wist vele keren met zijn benen redding te brengen. Hij staat er niet voor niets. Na rust leek het van hetzelfde laken een pak te worden. Kort na rust noteerde Mariënberg al kans nummer zeven en acht. Maar wederom leverde het niet de verdiende voorsprong op. Een oude voetbalwet leek uit het vet gehaald te worden. Zelf niet scoren, dan doet de tegenstander het wel. En ja hoor. Na ruim een uur leek dat pleit beslecht te gaan worden, maar de aanvaller van DES scoorde uit duidelijke buitenspelpositie en ging dat feestje niet door. Na 63 minuten kwam de eerste gouden wissel binnen de lijnen.

On fire

Colin Bouwhuis verving André Plaggenmars. Sommige supporters snapten even deze wissel niet. Want André was balvast, bond voortdurend enkele spelers van DES aan zich, maar amper vijf minuten later vonden diezelfde supporters het een gouden greep van onze trainer. Die had vandaag een gouden P..! Het kan verkeren, zei Bredero dat niet ooit? Want Colin stond amper in het veld of hij schatte een pass van Jari van der Veen op waarde in. Hij schoot, randje zestien, nu wel buiten bereik van Hogenkamp en maakte snoeihard de 0-1. Lekkere invalbeurt maar Colin was nog niet klaar. De jongeling van de Kloosterdijk, zoon van Eduard en Cindy, was ‘on fire’ deze middag in Nijverdal. Drie minuten later maakte hij de 0-2. Een fantastische assist van Patrick Willems ging er aan vooraf. Hogekamp viste voor de tweede maal.

Dagelijks werk

Tussen de andere gouden wissel door maakte de pas 15-jarige Job Wolters zijn debuut. Wat een talenten lopen er ineens rond op het Westerpark. Je bent oud genoeg als je goed genoeg bent. Mooi man. Niet van Japie by the way, maar Job was voor vele supporters de grote onbekende. Dat zou niet lang meer duren. In de 82e minuut maakte wissel nummer drie, en de tweede gouden van Visscher, zijn opwachting. Hendrie Hofsink, normaal verdediger van beroep, liep brutaal naar voren toe. Hallo, wat doe je daar. Ga eens terug naar achteren. Maar, maar…. Amper negen seconden later maakte Hofsink gewoon, of het zijn dagelijks werk is, de bevrijdende 0-3. Waarom ook niet? We hadden niks gezegd.

Cadeautje

Het venijn zat ‘m wederom in de staart, zoals wel vaker tussen DES en de Westerparkbewoners. De wedstrijd leek gelopen, bij DES werd nog volop de 0-3 gevierd. DES trapte snel af, en moesten daardoor achterin aan de noodrem trekken. De terechte strafschop werd in eerste instantie gestopt, maar de doelman had teveel bewogen op de doellijn volgens de uitstekend leidende scheidsrechter Turhan Yildiz. In de herkansing schoot Sven Mensink nu wel raak vanaf elf meter. Ach, zo werd het niet 0-3 maar 1-3. Ook een mooie uitslag. Dertien punten uit zes wedstrijden. Je hoort bij Mariënberg niemand klagen. De jarige Visscher pakte het cadeautje van zijn elftal met beide handen, fier omhoog gestoken naar de hoge bomen toe, aan.

Nogmaals gefeliciteerd, trainert! Komende dinsdag, 9 november, speelt Mariënberg de wedstrijd tegen Voorwaarts die voor enkele weken terug werd afgelast. Aftrap is om 20.00 uur, er zal worden gespeeld op het kunstgrasveld want op het hoofdveld is het rond die tijd wel errug donker.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer