WVC Volley DS1

VC Sneek DS2 – Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1

Het is zaterdagochtend, kwart voor 12 en Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1 moet al verzamelen bij de sporthal ’n Dikken in Wierden.  Het team staat hier niet zo vroeg omdat de dames om 4 uur een wedstrijd spelen in Sneek, maar omdat er eerst teamfoto’s gemaakt gaan worden bij de nieuwe inspeelshirtsponsor, Kolenboertje uit Wierden!

Teamfoto’s

Op het laatste moment worden er nog wat mondkapjes gescoord bij de Kruidvat. Tja, de nieuwe maatregelen waren nog niet helemaal doorgedrongen bij iedereen. En Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1 vergeet nog wel eens wat, kan de beste overkomen!
Bepakt en bezakt vertrekken er twee busjes van Rent Your Bus richting Kolenboertje in Wierden. In de ‘speeltuin’, tussen de kamado’s worden er verschillende foto’s gemaakt van ons fantastische team. Kolenboertje, bedankt voor de mooie locatie en Rob Nijhuis voor de foto’s!

Op naar de wedstrijd

Goed, tijd voor serieuze zaken, op naar Sneek. Gelukkig voor onze international in het team doorkruist DS1 half Nederland. Een mooie gelegenheid om Julia Reich het een en ander te laten zien van het wegennetwerk in ons land. De terugweg staat meer in het teken van de Nederlandse taal, maar daarover later meer. Ruim anderhalf uur later komen de dames aan in Sneek. Je zou denken dat de tegenstander het team zou verwachten, een warm welkom zou geven en dus een parkeerplekje zou vrij houden. Maar nee, de bussen moesten een eindje verder in het gras geparkeerd worden. Ach, volleybal blijft een mentaal spel hè, maar WVC Volley laat zich niet zomaar van de wijs brengen.

De wedstrijd

In de eerste set bleek deze tactiek toch goed uit te pakken voor de Friese dames. Ondanks een sterke start van DS1 en dan met name de serve van Eva Jansink, kon het team niet goed in het spel komen. VC Sneek wint deze set vrij makkelijk met 25-15.

Gert-Jan Ter Harmsel, alias GiJi, voert wat wijzigingen door en start in de tweede set met een aantal andere speelsters. Dit zorgt voor een andere energie in het veld en er werd hard gewerkt voor de punten. Het is erg spannend, maar gelukkig weten de dames de set naar zich toe te trekken en ze winnen deze met 25-27. WVC Volley is dus niet voor niks het hele eind naar Sneek gereden.

Over de derde set hoeft er niet veel gezegd te worden. WVC Volley DS1 was gewoon goed. Het team hield de dames uit Sneek onder druk en daar konden zij weinig mee. WVC Volley heeft deze set gewonnen met 11-25.

In de vierde set moest de energie van de derde set weer teruggevonden worden, maar toen deze eenmaal gevonden was, waren de dames op dreef. Het team had de energie vrij snel terug gevonden overigens, na een stand van 2-2 liepen ze vrij snel uit naar 6-12. Tot frustratie van de dames en coach uit Sneek, zij kregen nog een bestraffing voor spel ophouden, een gratis puntje voor WVC Volley dus! Maartje Hoogeveen mocht aan het eind haar debuut maken in de topdivisie en zonder een bal aan te hebben geraakt helpt zij DS1 naar de overwinning. De vierde set wint WVC Volley DS1 met 17-25.

De terugweg

WVC Volley DS1 neemt drie punten mee in de busjes terug naar Wierden. Wat een top dag hebben ze gehad! Dit wordt gevierd met de drankje in de bus en een hapje bij het favoriete restaurant, iets met een grote gele M.. Speciaal voor Julia worden er vooral Nederlandse hits gedraaid in de bus, in een breed genre.

De meegereisde supporters, het publiek dat thuis via Facebook heeft meegekeken, bedankt! Volgende week speelt Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1 weer thuis, om 15:00u in ’n Dikken. Tot dan!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer