202111 peatminers

BV Peatminers laat mooie resultaten zien!

BV Peatminers heeft afgelopen weekend mooie resultaten laten zien op de velden. De spelers van BV Peatminers kunnen terugkijken op een mooi weekend. En voorbereiden op de volgende geplande wedstrijden.

Peatminers V18 – BV Groningen V18 1 -> 54-49

Iedereen wist dat het een spannende wedstrijd ging worden aangezien het team de uitwedstrijd onterecht had verloren met maar 15 punten verschil. De tegenstander begon de wedstrijd niet scherp, BV Peatminers waren echter VLIJMscherp. Het team zat overal bovenop in de verdediging en scoorden score na score. De stand na het 1e kwart was dan ook 17-6.

In het tweede kwart kwam de tegenstander eindelijk een beetje op gang, gelukkig maar, want de hele tribune zat vol met mensen die een spannende wedstrijd verwachtten en dat viel het 1e kwart toch even tegen. De aanval van Peatminers liep een beetje stil doordat de spelers niet vrijkwamen en er werden teveel steals gemaakt met als gevolg scores daardoor. De stand na het 2e kwart was 27-19.

RUST

De tegenstander was tijdens het inlopen in de rust al verdacht positief aan het schreeuwen en klappen vol nieuwe energie en zo begonnen ze het 3e kwart ook. De scores vlogen de Peatminers om de oren, omdat ze simpelweg niet goed aan het uitboxen waren. Dit leidde tot een stand van 39-33.

Het 4e kwart werden er veel fouten gemaakt zowel door de tegenstander als door de Peatminers zelf. Madé Letteboer moest het spel zelfs verlaten omdat zij haar 5e fout aan de broek had gekregen. Ook Naomi Mourist moest het veld uit door een benarde enkelblessure. Kortom: het team was verzwakt en moe. Maar ze gaven niet op en hebben deze pot slim uitgespeeld met een eindstand van 54-49!

Peatminers M18 1 – S.V.Z.W. M18 1 -> 86-49

Voor de peatminers MU18 was het al weer 4 weken gelden dat ze de laatste wedstrijd hadden gespeeld. Een vol team en een gast coach hadden vrijdag zin om te knallen. Toch begonnen de jongens rustig en bedeesd aan de wedstrijd. De aanvallen lukte nog niet helemaal direct en de jongens uit Wierden wisten het netje in Vriezenveen redelijk te vinden. Toch kwamen de jongens niet in gevaar en sloten het eerste kwart winnend af. 17-15.

Het tweede kwart begonnen ze geconcentreerd. Er werd beter verdedigd en dat resulteerde in maar twee scores van Wierden. Aan peatminers kant vielen de scores wel en daardoor gingen de jongens de rust in met 32-19. Na rust kwamen de jongens pas echt op gang. Snellere omschakeling en sterke rebounds resulteerde in een stand van 57-33 aan het eind van het 3e kwart. SVZW leek moe gestreden en met mooie aanvallen en sterke scores werd er aantrekkelijk gebasketbald. Geweldig om te zien en de volle tribunes genoten van het spel.