NEO boekt overwinning in eenzijdig duel bij Vogido

In een wedstrijd met nogal wat kwaliteitsverschil heeft NEO een rimpelloze zege geboekt op het door blessures geteisterde Vogido. Het werd uiteindelijk 4-0, maar als de mannen van Michel Steggink het niveau van het eerste kwart van de wedstrijd hadden kunnen vasthouden had er een veel hogere score ingezeten.

Foto’s: Jaap Engelsman

Na een kleine kans voor Vogido en een afgevlagde kans voor Stef Rompelaar overrompelde NEO de gasten met bij vlagen erg goed voetbal. Rick ten Tusscher kopte net naast, stond iets later buitenspel, waardoor een NEO-goal werd afgekeurd en schoot vervolgens een bal van dichtbij over. Het was echter uitstel van executie voor ploeg van Marcel Degenaar.

Kansen

Na een kwartier opende Stef Rompelaar de score door de bal diagonaal strak langs goalie Rick Boesjes te schieten. Het gejuich was nog maar nauwelijks verstomd of de tweede goal lag er al in. Na een vloeiende aanval over meerdere schijven was Jochem Stam de doelpuntenmaker: 2-0. Het NEO-spel werd er na de verkregen voorsprong niet beter op en met name de passing was bij vlagen erg slordig. Toch bleven er kansen komen en Boesjes had mazzel dat Rick ten Tusscher en Jochem Stam de lat teisterden. Nadat aanvoerder Ruben Berkel een kans voor Vogido nipt voorlangs schoot, deed Max Brunninkhuis voor NEO vlak voor de thee hetzelfde. Het leer scheerde millimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Orde op zaken

Meteen na de hervatting leek NEO orde op zaken te willen stellen. Schoten van Max Brunninkhuis en Stef Rompelaar troffen net geen doel en na een geweldige aanval werd een schot van Jochem Stam nog net geblokt. Na een klein uur dan toch de 3-0. Max Brunninkhuis bediende Stef Rompelaar die op zijn beurt met een slimme steekpass de opgekomen Kevin Roesink bediende. Die werd weliswaar behoorlijk uit balans gebracht, maar zijn niet al te harde inzet was Boesjes toch te machtig en de bal huppelde binnen bij de tweede paal: 3-0.

Groot overwicht

Na ruim een uur nam Michel Steggink de kans waar om maar liefst vier spelers tegelijkertijd te wisselen en Tim Mengerink, Twan Weghorst, Tim Bijker en Brent Niemeijer in te brengen voor Stef Rompelaar, Rick ten Tusscher, Ron Spoler en Mauro Lohuis. Later verving Coen ten Tusscher ook nog Frank Valley. Aan het speelbeeld veranderde niet veel. Een groot overwicht voor NEO en legio kansen. Jochem Stam probeerde het eens een keer met rechts, maar die bal vloog naast, Tim Bijker raakte de bal na een fraaie voorzet van Tim Mengerink totaal verkeerd en Brent Niemeijer schoot een kansrijke voorzet van Jochem Stam in het zijnet.

Koploper

Uiteindelijk viel de 4-0 toch nog. Een vlotte combinatie tussen Tim Bijker en Max Brunninkhuis leverde een voorzet op maat op van Brent Niemeijer. Jochem Stam was het eindstation en nadat hij met een mooie schijnbeweging Boesjes de verkeerde kant opgestuurd had, was het doen bollen van het netje eenvoudig: 4-0. Een meer dan verdiende overwinning en uiteraard blijft NEO hierdoor koploper.

Periode

Van de achtervolgers wonnen Schalkhaar, Eilermark en Bon Boys en zijn samen met NEO in principe in de race voor de eerste periodetitel die over twee weken door een van die vier teams behaald kan worden. Bon Boys lijkt echter op basis van het doelsaldo wat minder kans te maken. Op die laatste speeldag gaat NEO op bezoek bij directe concurrent Schalkhaar. Bij winst is NEO zeker van de periode, bij een gelijkspel of nederlaag kan Eilermark de lachende derde worden.

Komende vrijdagavond speelt NEO eerst nog de bekerwedstrijd tegen WVV’34 uit Hengevelde. Het duel op ’t Wooldrik begint om 20.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer