Quick ’20 maatje te groot voor Den Ham

In Oldenzaal trad de v.v. Den Ham aan tegen voormalig 3e Divisionist Quick ’20. De Oldenzalers hebben er voor gekozen te verkassen van de zondag naar de zaterdag en nemen in de 2e Klasse de plek in van de voormalige zaterdagtak van de club.

De eerste tien minuten konden de Hammenaren het niet bijbenen. Quick etaleerde een surplus aan techniek en wist met fraaie combinaties Den Ham achteruit te duwen. In de tiende minuut was daar dan ook reeds de 1-0 door een doelpunt van Jip Kemna. Daarna kenterde de wedstrijd enigszins. Den Ham bood fanatiek tegenstand en wist via Kevin Ruiterkamp bijna op gelijke hoogte te komen. Zijn schot op de kruising liet het hele doel trillen, maar de bal ketste terug in het veld. Dit had absoluut meer verdiend. Tot de pauze wist Den Ham dan ook de schade verder beperkt te houden.

Na de thee kwamen de Hammenaren goed uit de startblokken. Een afgeketste bal van Luuk Kuiper na vier minuten had een beter lot beter verdiend. Quick ’20 liet het echter niet verder komen. In de 52e minuut scoorde Jesse Kip de verdiende 2-0 en in de 60e minuut was het opnieuw Kemna die de 3-0 liet noteren. Trainer Nijhuis bracht daarna drie wisselspelers, waarna Den Ham ineens weer kansen rook.

In de 75e minuut scoorde Michiel Schurink dan ook de 3-1. Dat werd prompt beantwoord door een schot op de lat van Quick, waarna het echter opnieuw Schurink was die de 3-2 dacht te scoren, nadat doelman ter Braak een vrije schop van Joost Veurink niet goed wist te pareren. Grensrechter Niemer stond echter met zijn vlag in de lucht voor vermeend buitenspel, wat werd overgenomen door de leidsman van dienst. In de ogen van de Hammer supporters onbegrijpelijk. Enkele minuten later wist Dylan Rickhof de 4-1 te scoren en was de wedstrijd gelopen.

Al met al een verdiende overwinning voor de betere ploeg uit Oldenzaal, die door het puntverlies van IJ.V.V. tevens de eerste periode pakten.