Sportlust Vroomshoop wint thuis ruim van Hoonhorst

Op deze herfstachtige zondag in november was Sportlust Vroomshoop de gastheer voor vv Hoonhorst.

Na drie nederlagen op rij waren de mannen van hoofdtrainer Ruud Bruns erop gebrand een positief resultaat te halen vandaag.

Rentree

Met een nagenoeg fitte selectie werd er fanatiek begonnen aan de wedstrijd met enkele kansen voor de Vroomshopers. Aan de andere kant was er een kans voor de bezoekers welke knap werd gekeerd door Marten Treep. Na een kleine tien minuten was de grootste kans voor Dennis Jozic die knap werd weggestuurd door Tim Spoor en de keeper omspeelde. Helaas was de verdediger op de doellijn de winnaar en bleef de gelijke stand nog even op het scorebord. Na twintig minuten spelen beloonde Sportlust zich zelf middels uitblinker Simon Spoor die zijn rentree in de basis maakte en Dennis Jozic een niet te missen kans bood. De Vroomshopers bleven de boventoon voeren en bleven kansen creëren zonder zelf veel weg te geven. Door goed druk zetten werd in de slotfase van de eerste helft de bal veroverd op de helft van de tegenstander en kon Dennis Simon een kans voor open doel bieden: 2 – 0.

Definitief gebroken

Een prima ruststand maar toch was het devies scherp te starten na de thee. Tevens werd Sem Kosse ingebracht voor Anderson Lusseveld en kwam Sportlust niet echt meer in de problemen. Sportlust bleef zelf wel kansen creëren, waar na een uur nog een doelpunt van Dennis Jozic (terecht) werd afgekeurd en een kopbal van diezelfde Jozic op de lat uiteenspatte. In de 70e minuut was het eindelijk wel weer raak. Spoot werd in staat gesteld via een combinatie over meerdere schijven en besliste de wedstrijd middels 3-0. Het scorebord was nog niet bijgeteld of hij bediende Jozic met een geweldige crosspass en dat maakte Dennis bekwaam af door de 4-0 aan te tekenen. Het verzet van Hoonhorst was hiermee definitief gebroken. Sportlust speelde hierna de wedstrijd volwassen uit en boekte hiermee de derde overwinning van deze competitie.

Na het vrije weekend gaat Sportlust op 21 november op bezoek bij Raalte en hoopt hiermee de goede overwinning van vandaag een passend vervolg te geven.