SV Vasse pakt drie punten tegen vv Victoria

SV Vasse heeft op het eigen sportpark ’t Lankamp drie punten overgehouden aan het duel tegen vv Victoria. Al in de eerste helft stelde Vasse de winst zo goed als veilig door met een 3-0 stand te gaan rusten. Uiteindelijk scoorden beide teams na rust nog een keer en werd de eindstand bepaald op 4-1.
In de beginfase van de wedstrijd leken beide teams aan elkaar gewaagd maar toch was het Vasse dat na twintig minuten spelen op een voorsprong kwam. Rudolf Wigger sneed een voorzet goed aan en Len Veelers kopte de bal tegendraads tegen de touwen.

Gedeelde eerste plaats

Vasse leek energie te halen uit de voorsprong en na een prachtige combinatie van Stefan Weersink en Daan Haarhuis werd broertje Sam alleen voor de keeper gezet. De aanvaller maakte één op één met de keeper geen fout en schoot de 2-0 binnen. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar vlak voor het fluitsignaal verdubbelde Len Veelers zijn doelpuntenaantal. Ditmaal was het Rik Wiefferink die de bal goed voorgaf. Len Veelers stuurde de bal met zijn hoofd de verre hoek in, 3-0.
Na rust gooide Vasse het duel vrij snel in het slot, nadat de goedfluitende arbiter een penalty toekende aan de thuisploeg. Stefan Weersink werd neergehaald, ging zelf achter de bal staan en maakte geen fout door de 4-0 binnen te schieten. In het restant van de wedstrijd leken beide ploegen het wel goed te vinden en de wedstrijd kabbelde naar het einde. In de 85e minuut deden de groenhemden uit Enschede toch nog wat terug door de 4-1 binnen te schieten. Uiteindelijk won Vasse deze middag verdiend en bezet het nu de gedeelde eerste plaats.

Tweede bekerronde

Komende zondag is er een beker- en inhaalprogramma gepland door de KNVB en zijn de mannen van trainer-coach Nico Eshuis vrij van officiële wedstrijdverplichtingen. Voor de supporters die dan even geen raad met hun vrije tijd weten staat er een interessante wedstrijd uit de tweede bekerronde op het programma. De jeugdige brigade van het tweede elftal, iedere zondagochtend aangevuld met enthousiaste jeugdspelers, probeert dan weer een stapje dichterbij de finale op 29 mei 2022 te komen. Onder leiding van het trainer-leider-speler duo Chiel Lansink en Rob Tijkorte, met ondersteuning van aanvoerder Bas Diepenmaat, wordt in de competitie op succesvolle wijze en vaak met attractief spel tegenstand geboden aan diverse recreatieteams uit de nabije omgeving.