SVZW boekt moeizame overwinning op De Merino’s

Twee ploegen die elkaar voor het eerst troffen en dus onbekend, ziedaar de confrontatie zaterdagmiddag op Sportpark Het Lageveld te Wierden tussen twee ploegen die in ieder geval van elkaar wisten dat er punten gepakt moesten worden, immers beide vertoeven in de onderste regionen van de eerste klasse D.

Door Gerhard Nijmeijer

Foto’s: Henk Steen

Al in de 3e minuut ontsnapte Freek Grondman aan geel, de vrije trap was uiteraard voor de gasten die even later via Didi van Gelder de la Torre zijn schot over zagen gaan. Een door hem zelf opgezette aanval in de tiende minuut werd door SVZW uitblinker Stefan Maat persoonlijk afgerond met een raak schot. Dat betekende de 1-0, een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd.

Aansluitingstreffer

Na een kwartier knalde Yessin Maskoul in het zijnet en kopte aanvoerder Robin de Jong uit een corner over het doel van de Merino’s. De gasten kregen vijf minuten later een dot van een kans op de gelijkmaker, het schot van Aron de Koning was te hoog gemikt. De eerste gele kaart van scheidsrechter Wieger Braaksma was voor Pim Gardien na een charge op Yessin Maskoul en in de 29e minuut vergat Frank Smit de stand te verdubbelen. Meteen daarop kwam de thuisploeg goed weg nadat Aron de Koning naast schoot en vijf minuten later deed Jesper Middelkamp dat aan de andere kant juist niet want met een bekeken schot tekende hij de 2-0 aan. Het schot van Luuk Geelen in de 39e minuut werd een prooi voor doelman Tim van de Weerdhof en assistent coach Ryan Holman haalde Didi van Gelder de la Torre eraf voor Matthieu van Laar in de 42e minuut. Op slag van rust wist de Merino’s toch nog de aansluitingstreffer te scoren, de kopbal van Jamal Bendadi was onhoudbaar voor SVZW doelman Julian Bakker. Ruststand derhalve 2-1 in Wierden.

Billen knijpen

Na de thee vooralsnog geen verdere wissels, gingen de lampen erbij aan en zagen de toeschouwers een sterk uit de kleedkamer gekomen de Merino’s op jacht gaan naar de gelijkmaker. De SVZW counter in de 52e minuut opgezet door Yessin Maskoul kon net niet doeltreffend worden afgerond door Bas ter Hogt, terwijl de als voorzet bedoelde trap van Frank Smit bijna binnenviel. Uit de tegenaanval scoorde de tegenstander de 2-2, maker ervan was Joop de Bruin. Dus kon het spel opnieuw beginnen, werd in de 64e minuut de voorzet van Yessin Maskoul op Bas ter Hogt onderschept en scoorde aanvoerder Robin de Jong niet na een slimme hakbal van Frank Smit. Billen knijpen in de 71e minuut toen SVZW aan de 2-3 ontsnapte doordat de inzet op de lat terechtkwam. Spannend was en bleef het, dook Vincent van de Weerdhof plots alleen op voor goalie Julian Bakker, die bekwaam redde.

Door het oog van de naald

Rond de 75e minuut wissels aan beide kanten: Mohammed Issaoul eruit, Julian Heijmans erin en bij de thuisploeg werd Stan Nijhuis vervangen door Maarten Jansen. Vijf minuten daarna bleef Frank Smit koelbloedig en zorgde opnieuw voor een voorsprong door de 3-2 binnen te schuiven. Je kon er op wachten dat de Merino’s aan hun slotoffensief zouden beginnen, maakte Maarten Jansen geheel vrijstaand de klus niet af en ontving Bas ter Hogt terecht de gele kaart. Bij SVZW bracht trainer Yoram Hendriks Alain Gouryvoor Jesper Middelkamp en volgden er eveneens nog twee wissels bij de gastheren in de 83e minuut. SVZW maakte geen effectief gebruik van de ontstane ruimtes, zoals vijf minuten voor tijd toen Alain Goury werd weggestuurd maar deze niet wist te scoren, terwijl even later het schot van Yessin Maskoul werd geblokt. Diezelfde Maskoul werd even daarop gewisseld, in zijn plaats verscheen Dries Buimer en kroop de thuisploeg vlak voor tijd door het oog van de naald, de inzet rolde voorlangs.

De gelukkigste ploeg won vanmiddag en de drie punten waren natuurlijk zeer welkom! Volgende week spelen de Zwaluwen weer thuis, dit keer komt Nunspeet op bezoek voor de strijd om de beker, aanvang 14.45 uur.

SVZW – De Merino’s: 3-2 (2-1)

07-11-2021, 14.30 uur

Sportpark Het Lage Veld, Wierden

Opstelling SVZW: Bakker, Pouls, De Jong, Grondman, Nijhuis (74′ Jansen), Geelen, Maat, Ter Hogt, Maskoul (87′ Buimer), F. Smit, Middelkamp (83′ Goury)

Doelpuntenmakers SVZW

10′ 1-0 (Maat)

35′ 2-0 (Middelkamp)

79′ 3-2 (Smit)