Spannende topper in volleybaleredivisie

Na vijf overwinningen op rij is Apollo 8 tegen de eerste nederlaag in de eredivisie opgelopen. Het publiek kreeg een mooie volleybalstrijd te zien waarin Team 22 in vier sets te sterk was voor het team van Thijs en Bart Oosting.

Foto’s: Rudy van ’t Rood

In dit volleybalseizoen is het Talentteam Papendal omgedoopt tot Team22. Met Team22 brengt de Nevobo een versnelling aan in de ontwikkeling van een aantal Nederlandse talenten, en kan een deel van de huidige internationals zich optimaal prepareren voor het WK 2022 in eigen land.

Voorafgaand aan het treffen tussen Apollo 8 en Team22 waren dat de enige twee teams die tot dan toe de volle punten hadden gepakt. In deze topper werd op het scherp van de snede gevochten. Team22 opende de wedstrijd sterk, maar zag Apollo 8 goed terug komen. De thuisploeg kwam zelfs op 18-15 voorsprong, maar kwam aan het einde van de set overtuiging te kort (21-25). Apollo 8 begon slecht aan de tweede set en keek al snel tegen een grote afstand aan (0-6). Het team kwam opnieuw sterk terug waarop vervolgens de stand gelijk op ging. Ook boven de twintig punten bleven de teams aan elkaar gewaagd, maar trok team 22 aan het langste eind (26-28). Ook in de derde set was het stuivertje wisselen. Nu wist de thuisploeg met nipt verschil de set naar zich toe te trekken (27-25). In de vierde set was liep Team 22 al snel uit en won met 25-12.

Apollo 8 Ds 1 - Team 22 Papendal dd 07-11-2021 uitslag 1-3 (62 van 90)

Veel leerpunten

‘In de eerste drie sets ging het gelijk op’, vertelt Rianne Vos na afloop. ‘Alleen weten we het niet altijd af te maken. Uit deze wedstrijd halen we veel leerpunten waar we de komende week mee aan de slag gaan’.

Wisselvallig

‘Het was een wisselvallige wedstrijd’, vervolgt trainer Thijs Oosting. ‘Bij vlagen was ons spel verzorgd en was het vooral serverend en passend prima in orde. Op andere momenten hadden we moeite met scoren of maakten we onnodige fouten. Een punt had er zeker ingezeten, we misten op 24-23 in de tweede set de uitgelezen kans om het setpunt te scoren, dat lukte echter niet en met 26-28 ging de set naar Team 22. In de derde set wisten we wel door te drukken. De vierde set kregen we een lange serveserie tegen, dat maakte dat Team 22 niet meer bij te halen was. Ondanks het verlies was dit een prima testcase voor de Europese wedstrijd tegen Tenerife, we weten waar we aan moeten werken om tegen sterke tegenstanders resultaat te boeken. Maar eerst komend weekend de derby tegen Set Up’65’.

Op weg naar Europees volleybal

Op zaterdag 13 november speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen streekgenoot Set Up’65. In de week erop maakt Apollo 8 op donderdag 18 november haar debuut in Europa. In Borne speelt het team in de 1/16 finale van de Challenge Cup tegen Sanaya Libby’s La Laguna uit Tenerife. Kaarten zijn te krijgen via: www.apollo8.nl/europacup

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer