A.D.’s verslag: Mariënberg wint inhaalduel met 3-0 van Voorwaarts

Plaggenmars scoort in voorlopig zijn laatste wedstrijd!

Jarenlang bouwde hij aan zijn spitsen-imperium, meestal in de vijandelijke zestien.

André Plaggenmars in de voorhoede, daar kon je als voetbalvereniging Mariënberg mee thuis komen. Die viel echt niet om bij het eerste zuchtje wind, hij was als een nieuwerwetse kapstok. Je kon als trainer zijnde wat bij hem om de nek hangen. Je maakt hem niet zo snel gek!

Het Angel- und Drehpunkt op het Westerpark. Zijn beroep: doelpunten scoren, zo vaak en zoveel mogelijk en altied met die grote grijns op zijn smoel. Voorlopig zien wij Plaggenmars niet meer acteren op groene velden van Mariënberg en omstreken. Afgelopen dinsdag 9 november speelde André voorlopig, zijn laatste wedstrijd in het vlaggenschip.

Droomhuis

Zeg nooit nooit, maar de komende maanden (pak ‘m beet anderhalf jaar) gaat Plaggenmars bouwen aan zijn (droom)huis bij de ingang van ons sportpark. Dat dan wel weer. Als hij spiekers in het hout slaat en niet op z’n duim, kan hij misschien van een afstandje wel Collin, Rolf of Lars zien scoren. Juichen met de zaag en hamer in de hand. Mooi man. Ach, hij zal nog wel eens aanschuiven in de lange derde helft. Er is natuurlijk meer dan alleen maar op zaterdag een huis bouwen. Bouwers moeten tevens hun vocht op peil houden. Wat ik oe brom!

Op slot

Denk wel dat wij hem gaan missen. Tegen Voorwaarts liet hij nog één keer zien waarom hij zo gevreesd was. Een spits, sterk als een beer, die je altijd een bal met een tegenstander in zijn rug kon aanspelen. Kopsterk, altijd tot het gaatje gaan en soms er overheen. Heerlijk joch! Hij scoorde de 2-0 op Plaggenmarsiaanse wijze. Doorzetten met zijn hele hebben en houwen richting de bal, de keeper van Voorwaarts durfde misschien niet vol het duel aan te gaan en zo kopte André vlak voor rust de 2-0 binnen. De pot zat hierdoor bijna op slot.

Schoonheidsprijs

Voorwaarts reisde af naar het Westerpark met een vat vol vragen. Na de oorwassing van afgelopen zaterdag tegen Hellendoorn (7-0 verlies) wilden ze niet weer de bietenbrug op. Dat leek er eerst ook niet op, want nota bene de eerste kans was voor de gasten uit Westerhaar. Maar, zoals ik hoorde van de vele supporters, is scoren vaak een brug te ver op sportpark Twistveen. Deze kans werd daarom ook niet tot doelpunt gepromoveerd. Beide elftallen gingen niet voor de schoonheidsprijs. De omstandigheden, ballen op een donkere en frisse dinsdagavond op kunstgras met kunstlicht, sprak misschien niet tot de verbeelding.

Stuitercursus

De bal was op stuitercursus geweest en wilde graag laten zien wat ie daar allemaal had geleerd. Het leidde tot veel balverlies, knullige fouten en passes die meestal niet de persoon bereikten waarvoor ze bestemd waren. Na dik een half uur had Voorwaarts wederom de uitgelezen mogelijkheid om de 0-1 op het scorebord te zetten. Nick Wessels schoot te gehaast en ruim over, terwijl ‘rustig en bekeken’ in het hoekje misschien een betere optie zou zijn geweest. In de 38e minuut scoorde de thuisploeg wel. Jari van der Veen haalde randje zestien uit. Niet hard, wel bekeken maar kreeg tevens de helpende hand toegestoken van doelman Sander Berghuis die over de bal dook. 1-0.

Aan diggelen

Niet veel later profiteerde Plaggenmars dus optimaal van wederom een foutenfestival in de verdediging bij onze gasten van de Wieke. Hij kopte de 2-0 vlak voor rust binnen. Na rust had André een mooie aanval kunnen bekronen met de 3-0. Op een normaal veld had zijn kopbal via de grond doel getroffen. Nu stuiterde de bal net over de deklat, wat kloten dat nepgras. Even later pareerde Berghuis een zeker lijkende 3-0 tot cornerbal. Voorwaarts kon daarentegen Jelle Brinks niet echt verontrusten. Enkele pogingen strandden in schoonheid of al ver daarbuiten. Lars van der Veen schoot alle illusies, mochten deze nog aanwezig zijn bij Voorwaarts, met zijn 3-0 volledig aan diggelen. Hij haalde, randje zestien, fraai uit en liet Berghuis nu wel kansloos.

Man van de wedstrijd

Plaggenmars mocht vroegtijdig douchen, een hand van de trainer en een kus van de juffrouw. Hij werd man van de wedstrijd in het met 3-0 gewonnen duel. Mariënberg klimt door deze zege naar de subtop en nestelt zich voorlopig op de 4e stek. Met 16 punten uit 7 wedstrijden. Daar kun je mee thuiskomen, misschien straks wel bij André als hij een beetje doorspiekert in zijn huus. Anmaken…

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer