SVZW tegen Nunspeet om plek in volgende bekerronde

Voor SVZW staat er komend weekend bekervoetbal op het programma. In wierden wordt Nunspeet ontvangen om uit te vechten wie de de volgende bereikt. 

Voorbeschouwing op SVZW – Nunspeet (13-11-2021)

Door Gerrit Koers

Foto omslag: Henk Steen

SVZW en Nunspeet komen dit seizoen allebei uit in de 1e klasse D van het zaterdagvoetbal. Zaterdag 23 oktober jl. stonden de ploegen tegenover elkaar in Nunspeet. Deze competitie wedstrijd eindigde toen in 1-1. Beide teams kregen toen wel kansen om de wedstrijd te winnen, maar ze verzuimden om meer te scoren. SVZW had wel meer balbezit tijdens deze wedstrijd, maar Nunspeet kreeg een paar hele grote kansen na snelle omschakelmomenten. Vooral in de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Nunspeet nog een levensgrote kans, maar Dominique van de Grift schoot de bal net naast het doel van SVZW.

In de nabespreking met de beide trainers, te zien op Nunspeet TV, werd ook al vooruitgekeken naar de bekerwedstrijd. Het werd toen al duidelijk dat beide ploegen gaan voor een plek in de volgende bekerronde. Wel kan het zo zijn dat wat andere spelers de opwachting maken in de basisopstelling. Trainers kiezen er vaak voor om in de beker de tweede doelman op te stellen. Daarnaast krijgen spelers met lichte blessures rust, of spelen maar een halve wedstrijd. Zaterdag zal blijken waar trainer Lucas Hoekman van Nunspeet, en Joram Hendriks van SVZW voor hebben gekozen.

Na de 1-1 tegen SVZW won Nunspeet de beide competitiewedstrijden die daarop volgden. De Merinos’s werden met 1-2 verslagen en DOS Kampen kreeg een 4-1 nederlaag te verwerken. SVZW verloor thuis van CSV Apeldoorn met 3-4, maar wist ook te winnen van De Merino’s met 3-2.

De wedstrijd tegen Nunspeet op sportpark Het Lage Veld in Wierden begint om 14.45 uur. Scheidsrechter van dienst is Jan de Vries.

Foto: Henk Steen
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer