ehv

EHV-hockeyheren gelijkwaardig aan koploper Kromhouters

ENSCHEDE – De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de uitwedstrijd bij koploper De Kromhouters in Tiel met 2-2 gelijkgespeeld.

Net als twee weken geleden in Amersfoort viel de gelijkmaker voor de thuisploeg in de laatste minuut, maar ook nu konden de Enschedeërs met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten. Ze hadden zich gedurende de gehele ontmoeting met de nummer één van de ranglijst minimaal gelijkwaardig getoond en uitstekend partij gegeven.

De doelpunten werden gescoord door Joris Emmen, die een eigenlijk mislukte strafcorner doeltreffend afrondde, en Pim Statema, na een geweldige assist van Gijs Sanders, die bij een uitbraak de bal knap onder controle kreeg en een puntgave voorzet afleverde.

Invaller-coach Wil Dielis, die de zieke Richard van Wezenbeek verving, was vol lof over de prestatie van EHV’s eerste: ‘Dat die gelijkmaker in de laatste minuut valt, is jammer, maar verder hebben we de lawine van energie, die we zoals te verwachten was over ons heen kregen, probleemloos doorstaan. De jongens weten niet half hoe goed ze kunnen hockeyen, en als ze daarvan weten te genieten dan is het een topteam, wat ze vandaag echt wel bewezen hebben.’

Aanvoerder Pim Bonder werd vanwege zijn verdedigende en sturende leiding gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer