Dynamo Tubbergen

Spannende wedstrijd afgesloten met winst door Dynamo Tubbergen

Afgelopen zaterdag reisde Dynamo Tubbergen af naar Rivo Rijssen, met als doel de reeks van verloren uitwedstrijden te doorbreken.

Beide teams hebben een jonge selectie en dit was terug te zien in de wisselvalligheid van de wedstrijd.

De eerste set ging tot de 20 gelijk op. Fleur Kuipers werd er aan de kant van Dynamo ingewisseld voor de serve. Fleur serveerde moeilijk, waardoor de pass door Rivo Rijssen niet werd gebracht. Door verzorgd spel van Dynamo wisten zij deze set naar zich toe te trekken met 20-25.

De 2e set begon moeizaam voor Dynamo, Rivo startte met een goede serve en een sterk blok. Dynamo bleef gedurende de set achter de feiten aanlopen en kon deze achterstand niet meer rechttrekken. Rivo won deze set met 25-18.

Ook in de 3e set wist Dynamo haar niveau van de 1e set niet te behalen. Daar waar Rivo een verzorgd en stabiel spel speelde, maakte dynamo veel fouten. Rivo trok met een sterk blok en goede verdediging ook de 3e set naar zich toe. De set eindigde in 25-18.

Rob Luijrink sprak zijn team toe en gaf aan dat het nu alles of niets was. Dynamo bouwde een voorsprong op, mede door een goede serve serie van Marije Veldhuis, een strakke pass van Anouk Boerrigter en een sterke blokkering van Kimberly Smit. Dit goede spel wist Dynamo vast te houden en won daardoor de set met 15-25.

De laatste en beslissende set van de wedstrijd startte Dynamo opnieuw sterk. Door een goed verdeeld spel van Noor Bomhof konden de aanvalsters de ballen er lekker inslaan. Met veel enthousiasme en vechtlust bouwde Dynamo een voorsprong op die ze tot het eind van de set wisten te behouden. Een mooie aanval van Eva Schuurman was het beslissende punt, met een eindstand van 8-15. Hiermee won Dynamo de wedstrijd met 3-2 en werd de reeks van verloren uitwedstrijden doorbroken.