BMX

5 Twentse Rossers op het podium bij Drents Kampioenschap BMX

De laatste BMX wedstrijd van 2021 is een feit. FCV het Twentse Ros was succesvol aanwezig bij deze landelijke wedstrijd van de NFF in Klazienaveen. Met 25 deelnemers verschenen we aan de start, hiervan hebben er 15 de finale behaald en stond 5 personen op het podium. Landelijk deden er meer dan 400 rijders mee.

Foto’s: Elly Knoop

Jochem Santing behaalde de titel Drents kampioen bij de jongens 12 jaar. Tom Peters behaalde in dezelfde leeftijdsklasse een mooie 2de plek. Jochem en Tom hadden de hele wedstrijd al constant gereden en domineerden samen de finale wat resulteerde in de mooie podiumplekken. En voor Jochem was er naast de beker nog een kampioenstrui en bos bloemen.

In de leeftijdsklasse jongens 14 jaar waren 4 rijders van Twentse Ros aanwezig. De broers Bosman streden om plek 3, Sem behaalde de 3de plaatse en Twan stond net naast het podium. Viggo die ook nog in de cruiser klasse rijdt, behaalde de 7de plaats. Voor Wouter hield het op na de manches.

Bij de jongens 15 jaar behaalden 2 rijders de finale. Travis Jansen reed overtuigend de manches en de halve finale. In de finale stond hij samen met clubgenoot Danny Kuijer aan het starthek. Na een goed start lag hij op kop, maar verloor op de finishlijn de eerste plek. Na een fotofinish bleek dat hij 2de is geworden. Danny werd 7de in de finale.

Peter Berendsen heeft sinds lange tijd het BMX-en weer opgepakt en heeft direct finale gereden bij de jongens 17+. Hij behaalde een mooie 2de plek. Ook clubgenoot Jesper Grob lag op koers voor mooie finale, maar viel ongelukkig in de halve finale waardoor hij klaar was.

De overige finalisten die met een beker naar huis gingen waren:
Maura Jansen (5de) bij de meisjes 12/13 jr
Viggo Pegge (5e) en Tristen Altena (6de) bij de cruisers
Hiram Veenvliet (5e) bij jongens/meisjes 4-5 jr
Jord Grobben (5de) en Timon Veenvliet (8ste) bij jongens 7 jr
Samuel Veenvliet (7de) bij jongens 9 jr

Het was een mooi en intensief najaarsseizoen. Veel wedstrijden zijn er gereden, regionaal, landelijk en Europees. Helaas kan de laatste ludieke lichtjes wedstrijd i.v.m. de huidige corona-maatregelen niet doorgaan. Tijd voor voorbereiden op het nieuwe seizoen breekt nu aan.

Op de foto de rijders die op het podium hebben gestaan. Helaas is er geen foto van Jochem Santing.
V.l.n.r. Tom Peters (2de) Travis Jansen (2de), Peter Berends (2de), Sem Bosman (3de)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer