Jolly Jumpers VU20

Jolly Jumpers U20 verliest nipt van Landslake Lions

Na een indrukwekkende bekerwedstrijd afgelopen vrijdag stonden de Tubbergse meiden zondag voor de tweede wedstrijd dit weekend weer op het veld. Deze keer waren het de Landslake Lions uit Landsmeer. Normaal bij iedere thuiswedstrijd worden wij gesteund door een grote groep supporters. Helaas miste wij door de coronamaatregelen de extra hulp van hen. Mede hierdoor hebben de meiden vanaf het begin van de wedstrijd moeite gehad en konden ze de Lions niet passeren.

Bij de start van het eerste kwartje kregen de meiden een paar punten tegen. Na 5 minuten werd er een time out aangevraagd. Er werden nieuwe tactieken doorgenomen en de dames gingen weer vol moed verder met de wedstrijd. De time out heeft een goede invloed gehad want de verdediging stond sterker en aanvallen waren rustiger. Hierdoor werd het verschil in punten minder en eindigde het eerste kwart in een 16-22 achterstand.

Het tweede kwartje stonden de dames sterk op het veld. Ook was de bank goed aanwezig, want zonder publiek moet je er extra veel voor elkaar zijn. De punten gingen dit kwartje gelijk op en beide teams maakte het elkaar moeilijk. Met het gevolg van een mooie eindstand van het tweede kwartje. Met een stand van 37-40, zoeken de teams de kleedkamers op.

Na de rust kwamen beide teams vol energie de kleedkamer uit om de laatste 2 kwartjes te knallen. De dames stonden klaar om een veelbelovend derde kwart te beginnen. Ook dit kwart gingen de punten gelijk op. Er werden aan beide kanten veel gescoord. De Tubbergse dames wisten het spannend te houden en er bleef hoop. Dit zorgde voor een achterstand van 3 punten aan het einde van het derde kwartje (56-59).

Het laatste en beslissend kwart, waarin er nog van alles mogelijk is. De verdediging werd iets slapper want de rebounds van de tegenstanders vlogen de Jumpers om de oren. Ondanks dat wisten de dames toch te blijven scoren, hierdoor bleef het ontzettend spannend. Helaas trekt de uitploeg aan het langste eind en gaat er met de winst vandoor. Een indrukwekkende en spannende wedstrijd, maar de Jolly Jumpers kunnen trots terug kijken op deze wedstrijd. De wedstrijd eindigde met een score van 83-88.

Volgend weekend spelen de dames wederom op vrijdagavond. Er wordt gespeeld tegen de Orange Lions om 20.00 uur in Amsterdam.

Foto’s: Richard Steggink