A.D.’s verslag: Mariënberg en de School delen punten 

Het blijft een raar fenomeen. Maar het is wel waar. Wilhelminaschool uit Hengelo is de laatste jaren een ware Angstgegner gebleken voor Mariënberg. Niet eens zo’n gevaarlijke tegenstander, al speelden ze zaterdag beter dan de thuisploeg. Maar Mariënberg kan er gewoon moeilijk van winnen.

Door A.D.

Je kan er wel van verliezen. Gezien de samenstelling van het elftal en haar spelopvatting staat Wilhelminaschool gewoon te laag op de ranglijst, eerlijk is eerlijk. En tante Ali is natuurlijk altijd een pluspunt, al was ze dit keer thuis gebleven op de Vikkerhoek. Geef haar toch een functie elders, voor mijn part assistent-zeurvitter. De eerste helft waren de vriendelijke gasten uit Hengelo de bovenliggende partij op een verder stil en verlaten Westerpark. Zo is voetballen echt geen bal aan. Waarvan Akte!

Brinks

Bovendien had het elftal van trainer Arjan Visscher de hulp van de twaalfde man zaterdag wel goed kunnen gebruiken. Het leek in het eerste bedrijf wel of zijn spelers nog niet helemaal waren uitgeslapen, gevalletje te laat naar bed of Pieter geholpen op de nachtelijke daken? Die twee man en een paardenkop moesten in het begin alle longen uit het lijf schreeuwen om ze wakker te schudden. Want vrij vroeg in de wedstrijd ontsnapte Mariënberg twee keer aan een achterstand.  Maar keeper Jelle Brinks, een jonge vader en was blijkbaar Adam vroeg deze zaterdagochtend want Brinks was wel, als enige zo’n beetje, bij de pinken. Hij voorkwam met twee uitstekende reddingen een op dat moment verdiende voorsprong voor Wilhelminaschool.

Weegink

Vlak voor rust was daar het eerste wapenfeitje van de roodzwarten, maar kon er niet worden afgedrukt. Na rust waren de Westerparkbewoners beter bij de les dan de School. De eerste vijf minuten waren zelfs beter dan de gehele eerste helft. In die fase leek het een kwestie van tijd of de voorwaartsen van Mariënberg zouden de openingstreffer produceren. Maar het vizier stond niet helemaal op de juiste scherpte, of was het doelman Weegink die net als collega Brinks liet zien wel een balletje of wat tegen te kunnen houden.

Inrukken

Een kleine tien minuten voor tijd leek de tweede gele kaart voor de verdediger van Wilhelminaschool Mariënberg in het zadel te helpen. Maar de mogelijkheden, die er zeker waren, waren niet besteed aan de spitsen van Mariënberg of wie dan ook maar de bal voor zijn voeten of hoofd kreeg. Vlak voor tijd mocht er nog een speler inrukken na domme aan- en opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter. Maar eerst kreeg Wilhelminaschool met negen man nog de kans op de 0-1. Maar de uit zijn goal stormende Brinks boezemde voldoende angst in om de spits van de School hoog over te laten schieten.

Angstgegner

In blessuretijd had Mariënberg twee keer de uitgelezen kans om alsnog de drie punten thuis te houden. Misschien niet geheel verdiend, maar lekker belangrijk. Je hoorde ons niet klagen. Echter te snel afdrukken en niet even de rust bewaren waren twee van de vele oorzaken dat het pleit niet beslecht kon worden. Jammer, tis niet anders. U was er niet bij, de basis van elk geloof. Winst was wel dat wij nu niet eens een keer tegen onze angstgegner met een verkeerd resultaat van het veld stapten. Want Mariënberg speelt tegen deze Hengelöers nooit haar beste wedstrijden. Wat ik oe brom. Het is altijd stroperig, het gaat altijd moeizaam.

Kanaalderby

Maar aan de andere kant. Wat klagen wij nu, wij hebben de banden vol met wind en pakten gewoon een punt tegen Wilhelminaschool. Ok, het hadden er ook drie kunnen zijn. Maar wellicht, met iets minder geluk, ook geen enkele. Dus eigenlijk hebben wij niks te zeuren. Soms moet je gewoon met wat minder genoegen nemen. Volgende week is het weer die ernst tegen Banthum in de onvervalste klassieker, namelijk de overheerlijke kanaalderby. Wij lazen dat de club VKV (vijf kilometer verderop) er werkelijk alles aan doet om de wedstrijd live te gaan streamen zodat de supporters thuis op het mooie- en dooie gemak met de voetjes op de bank the battle of the farmers alsnog kunnen kieken.

Happie/Snappie d’r bij, vier vrienden uitnodigen. Pretkegels ontkurken. Je kent ’t wel. Gezelligheid kent geen tijd, creatief zijn. Je moet er maar wat van maken als je niet langs de zijlijn mag staan. Voor nu, prettig weekend.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer