Puike overwinning VV Den Ham

In de thuiswedstrijd tegen IJ.V.V. pakte Den Ham zo waar de volle drie punten. Op een verder troosteloos sportpark De Rohorst, met het Hammer bestuur op de staantribune en het IJ.V.V. bestuur op de normale tribune, trokken de Hammenaren na 90 minuten aan het langste eind.

Zonder toeschouwers maar toch bekeken door talloze supporters, door het rechtstreeks streamen van de wedstrijd op het You Tube kanaal van de VV Den Ham.

Verzorgder voetbal

Na 8 minuten kreeg IJ.V.V. al een dot van een kans toen Kevin Ruiterkamp de bal vanaf de middenlijn terugspeelde op doelman Ekkel. Spits van Marle van IJ.V.V. onderschepte de bal en kon alleen op het doel af, maar zijn lob over de doelman belandde op het dak van het doel. Gedurende de eerste helft was IJ.V.V. de ploeg die verzorgder voetbal speelde. In de 38e minuut een kans voor de ploeg uit IJsselmuiden, die door doelman Ekkel eenvoudig werd gepareerd. Op slag van rust toch nog twee prima mogelijkheden voor Den Ham. Luuk Kuiper kopte een voorzet vanaf links op de lat en wist ook in de rebound doelman van de Wetering niet te passeren.

Rode kaart

Na de pauze was Luuk Kuiper in de 47e minuut dicht bij een openingstreffer toen hij een voorzet vanaf links van Ruben Kelder nét niet wist te raken. Toch was het IJ.V.V. dat op voorsprong wist te komen. In de 50e minuut wist Tim Roeland een voorzet vanaf de linker achterlijn eenvoudig binnen te lopen. Den Ham zette daarna een tandje bij. In de 54e minuut een vrije trap van Joost Veurink die strak in de kruising vloog waarmee de 1-1 op het scorebord kwam. Den Ham rook bloed, al helemaal toen Luuk Kuiper, bijna doorgebroken, in de 63e minuut onderuit werd gehaald door Lenhard de Velde. Scheidsrechter Jonker trok pardoes de rode kaart, waardoor IJ.V.V. met tien man verder moest.

Tweemaal

Daarna scoorde Den Ham binnen twee minuten tweemaal. In de 65e minuut mocht Joost Veurink opnieuw een vrije trap nemen van zo’n 25 meter. Op advies van de TC ging Rane Kootstra voor de IJ.V.V. doelman staan bij het formeren van de muur. Toen de vrije bal werd genomen, dook hij plotseling op in de muur en was het leed al geschied. Strak in de bovenhoek en 2-1 voor Den Ham. Slechts een minuut later kwam Luuk Kuiper vanaf de rechterkant in scoringspositie. Zijn inzet werd door doelman van de Wetering gekeerd, maar in de rebound was het Ruben Kelder die de bal quasi achteloos in de verre hoek schoof.

Om de nek

Slechts vijf minuten konden de Hammenaren van de ruime voorsprong genieten. In de 71e minuut vloog een afstandsschot van Gerjon van de Berg op de lat en werd de rebound binnengewerkt door Tim Roeland. Daarna was het zowaar nog billen knijpen door Den Ham. De eigen kansen van onder andere Kelder en Remmink werden niet benut, terwijl IJ.V.V. in de slotfase opnieuw de deklat raakte. Na het eindsignaal van scheidsrechter Jonker vlogen de Hammenaren elkaar dan ook om de nek, blij met deze kostbare driepunter.