De Tukkers legt Saasveldia met 5-2 over de knie

Helaas zonder publiek, maar men zag via de livestream hoe De Tukkers met 5-2 won van Saasveldia.

Het waren de gasten die goed begonnen en na vier minuten voor het eerst gevaarlijk werden. Een doelpoging werd door doelman Rens Davina gekeerd. De corner die daarop volgde was ook gevaarlijk, maar trof geen doel.

In eigen doel

Enkele minuten later kwam De Tukkers voor het eerst voor het vijandige doel. Een kopbal van Tim Haarhuis was een prooi voor de doelman van Saasveldia. In het eerste kwartier speelde De Tukkers vrij slordig, maar wist het wel in de 14e minuut op voorsprong te komen. Robin Eidhof stoomde op aan de linkerkant en wist Tymo Schär te bereiken. De middenvelder van de zwart-witten wist in de korte hoek raak te schieten: 1-0. Tot aan de rust gebeurde er weinig voor beide doelen. Toch viel er aan beide kanten nog een doelpunt. In de 34e minuut counterde Sjoerd Visschedijk richting het doel van Saasveldia. De doelman wist zijn inzet te pareren, maar in de rebound kon spits Mart van der Heiden simpel binnen tikken: 2-0. Vlak voor de thee wist Saasveldia op het scorebord te komen. Een voorzet van de rechtsbuiten van de gasten werd ongelukkig door een verdediger van De Tukkers in eigen doel gewerkt: 2-1.

Driepunter

De tweede helft was nog geen minuut oud toen de Alberganeren de marge weer vergrootte. De teruggetrokken bal van Sjoerd Visschedijk werd door Mart van der Heiden op doel geschoten. Zijn inzet belande echter voor de voeten van Tim Haarhuis. Hij schoot de bal vervolgens onhoudbaar laag in de hoek: 3-1. Niet veel later wist Mart van der Heiden zijn tweede treffer te maken. Hij omspeelde de doelman na een dieptepass van Joep Egberink en bracht de stand op 4-1. In het vervolg was het Saasveldia dat aandrong en ook kansen creëerde. Rens Davina wist met een fantastische redding een treffer van de gasten te voorkomen. Na 76 minuten spelen moest hij alsnog een doelpunt incasseren. Een kopbal van Sjors Kenkhuis ging prachtig in het doel: 4-2. Uit een corner kwam Saasveldia bijna tot een derde treffer, maar Joep Egberink haalde de bal van de doellijn. Sjoerd Visschedijk tekende in de blessuretijd voor de 5-2 waardoor de wedstrijd definitief beslist was en De Tukkers wederom een driepunter kon bijschrijven.

Aanstaande zondag staat er weer een mooi affiche op het programma. De Tukkers speelt dan de derby bij Reutum 1. De aftrap op sportpark De Kottenbrei is om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer