DOS’37 incasseert eerste thuisnederlaag

DOS’37 verloor thuis niet alleen van een sterk, technisch en goed spelend SDV Barneveld, maar ook door het eigen onverzorgde spel. De ploeg uit de kippenhoofdstad van Nederland was duidelijk beter en bepaalde het aanzien van dit duel. Het team won met 1-4 en bracht de Vriezenveners de eerste thuisnederlaag in dit seizoen toe.

Door Herman Kottier

Op de omslag: Twan Schoonewille probeert langs een speler van SDV Barneveld te komen

SDV Barneveld won in de beker ruimschoots van Jonge Kracht, maar kende ook een unieke gebeurtenis. Het werd voor de toeschouwers een wedstrijd, waarvan zij alleen maar de eerste helft konden bekijken. De tegenstander uit Huissen wilde, uitkomend op de zondag, beslist om vijf uur spelen en niet op een eerder tijdstip. De nieuwe coronamaatregelen uit Den Haag hadden als gevolg dat het publiek zich na zes uur ’s avonds niet meer op het sportpark mocht bevinden. Men moest dus in de rust vertrekken.

Verlengen

Daarvoor werden de laatste drie competitieduels op rij gewonnen door de Barnevelders. Twee gelijke spelen en een nederlaag noteerden de gastheren, gevolgd door de bekeruitschakeling. Dat weerhield Jeroen Niks niet om zijn contract voor één jaar als hoofdtrainer van de Vriezenveense club te verlengen met een optie voor een extra jaar. Beide teams konden niet op de ondersteuning van hun supporters rekenen wegens de ingevoerde maatregelen. Via het YouTube-kanaal van DOS’37 was de ontmoeting daarom live te volgen.

Ongeloof

Het ongeloof was bij SDVB-trainer Bart Schreuder even op zijn gezicht af te lezen. En niet alleen bij hem. Er waren amper 25 seconden gespeeld, wanneer Ricardo Mengerink gelijk bij de eerste aanval na balverlies in de achterhoede van de Vriezenveners raak schoot: 0-1. Na 18 minuten kreeg DOS’37 de tweede tik te verwerken door Zakaria El Bayir. Na een overtreding op Rob van Eem mochten de Barnevelders hun balbezit behouden en de rechtsbuiten rondde beheerst af: 0-2. In de eerste dertig minuten kreeg de thuisploeg geen enkele gevaarlijke kans. Toch bracht Wout Kikkert de spanning even terug via een rake kopbal uit een vrije trap van Shakki Mohamed: 1-2. Even later lukte het een duidelijk beter spelend SDV Barneveld weer om de voorsprong te vergroten. Rob van Eem zorgde via zijn hoofd voor de ruststand: 1-3. Daar kon de bal op de lat van Ronald te Morsche geen verandering in brengen.

Strijd op het middenveld

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. DOS’37 wilde wel, maar kon niet beter. De gasten uit Barneveld hielden de verdediging gesloten en kwamen via deze speelwijze tot het opzetten van goede mogelijkheden. Met name Rob Knul en ook Wilbert van Thomassen wisten geen gebruik te maken van hun kansen. Dat lukten ook Koen Nijkamp en John Fraterman niet aan Vriezenveense zijde. Het team van Jeroen Niks kwam wel iets beter in haar spel, maar moest zich tevreden stellen met vooral een strijd op het middenveld. Helaas bleef de speelwijze te slordig. Alleen Jeffrey van Deuveren wist nog te scoren uit de voorzet van Ricardo Mengerink en bepaalde daarmee het eindresultaat in het voordeel van de gasten op 1-4.

DOS’37-SDV Barneveld: 1-4 (1-3)

Scoreverloop

1′ 0-1 (Mengerink)

18′ 0-2 (El Biyar)

34′ 1-2 (Kikkert)

38′ 1-3 (Van Eem)

62′ 1-4 (Van Deuveren)

Opstelling DOS’37: Van Ballegooijen, Kikkert, Olde Olthof, Koebrugge (81′ Fraterman), Derksen, Mohamed, Kamphuis, Schoonewille (71′ Van ’t Spijker), Nijkamp, Kamphuis, Te Morsche (75′ Fokke).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer