Heracles Almelo verslaat Fortuna Sittard

Heracles Almelo heeft Fortuna Sittard in eigen huis met 3-1 weten te verslaan. Ismail Azzaoui (2) en Kaj Sierhuis tekenden voor de Almelose doelpunten . Zian Flemming scoorde namens Fortuna Sittard.

Ismail Azzaoui nam twee van de drie Almelose treffers voor zijn rekening. De openingstreffer viel snel, nadat de wedstrijd al na vier minuten zou zijn onderbroken. Supporters betraden het stadion en staken daarbij vuurwerk af. Maar de snelle voorsprong voor Heracles bleek snel gevlogen. Fortuna Sittard wist in de negende minuut weer langszij te komen. Zian Flemming werd de diepte ingestuurd. Doelman Janis Blaswich kwam ver uit zijn doel en zag de bal tussen zijn benen door richting het doel gaan. Hier kon ook de knullig ogende Ruben Roosken niets aan de gelijkmaker veranderen.

Na kansen over en weer, werd na een klein half uur spelen voor de 2-1 getekend. Ismail Azzaoui scoorde fraai via de onderkant van de lat en maakte hiermee zijn tweede treffer van de avond. Tot de pauze zouden er zich aan beide kanten enkele mogelijkheden voordoen.

De tweede helft was minder spectaculair. Wel zou Kaj Sierhuis de score uitbreiden naar 3-1. door een vrije trap op fraaie wijze te verzilveren. Heracles zou daarna ook niet meer in de problemen komen. Wel spatte een vrije trap van Zian Flemming  op de lat uiteen. Heracles Almelo kreeg in de blessuretijd nog twee grote kansen via Delano Burgzorg en Sinan Bakis.

Heracles Almelo-Fortuna Sittard: 3-1  (2-1)