Manderveen boekt simpele zege op Mariënheem

Als gedeeld koploper trad VV Manderveen zondagmiddag op eigen terrein aan tegen Mariënheem. Op voorhand een affiche waarbij de achterban van de thuisploeg maar één resultaat verwachtte: Een overwinning.

Dat de gashendel vanaf het eerste moment open moest, hadden de mannen van Thijs Masselink goed begrepen. Kort na de aftrap wist spits Thomas Steggink de opbouw van Mariënheem te verstoren en koelbloedig de 1-0 te maken.

Uiterste precisie

Even hierna werd de stand verdubbeld door opnieuw Thomas Steggink: 2-0. Een strafschop die hijzelf had verdiend belandde in de linker benedenhoek. De Manderveense storm ging even liggen totdat Maik Huzink na voorbereidend werk van Gijs Wesselink en Thomas Steggink de bal met links inschoot. Kort voor rust was de hattrick van de Geesternaar een feit. Met uiterste precisie schoot hij via paal en lat de bal snoeihard binnen.

Doelpuntenpremie

Na de rust was het overwicht nog immer voor Manderveen, al werd er minder zorgvuldig omgegaan met de kansen. Maik Huzink schoot de 5-0 tegen de touwen en Gerrit Schoneveld kreeg de doelpuntenpremie in de schoot geworpen toen de keeper van Mariënheem er niet bijzonder sterk uitzag na een voorzet. Het slotakkoord was voor Mariënheem, dat uit één van de weinige counters de eretreffer maakte.

Voor Manderveen betekent deze zege het koploperschap en een uitbreiding van de ongeslagen reeks van inmiddels 15 wedstrijden. Voor Mariënheem zijn de druiven zuur en zal het een ander affiche moeten uitkiezen om uit de onderste regionen te komen.