Apollo 8 snel klaar met VCN

Na het goede resultaat in de Europacup speelde Apollo 8 ook een prima wedstrijd tegen VCN. In Borne werd eenvoudig in drie sets gewonnen van de huidige nummer vier van de ranglijst. Door de winst stijgt Apollo 8 naar de tweede plek.

Foto’s: Jan Bredewoud

In aanloop naar de Europese return in en op tegen Tenerife speelde Apollo 8 op zondag 21 november een thuiswedstrijd tegen VCN. Apollo 8 had weinig moeite met de bezoekers uit Capelle aan den Ijssel en won in drie sets: 25-11, 25-16, 25-16. De Bornse eredivisionist komt daarmee op twintig punten uit acht wedstrijden en stijgen naar de tweede plek op de ranglijst.

Met goed gevoel naar Tenerife

‘Het goede spel van donderdag hebben we vandaag weer kunnen laten zien’, vertelt speelster Carlijn Koebrugge. ‘Hierdoor hadden we VCN vanaf het begin onder druk en konden we vrijuit spelen. We gaan met een goed gevoel naar Tenerife’.

Apollo 8 DS1

Drie dubbele win-win

‘We speelden een prima pot’, reageert trainer Thijs Oosting na de overwinning. ‘In de eerste twee sets liepen we aan het begin van de sets snel uit door goed blokkeer- en serveerwerk. In de derde set namen we een eerste time-out bij 3-5 voor VCN. Van de vijf punten hadden ze er vier cadeau gekregen. Door iets slimmer te spelen en de juiste keuzes op het juiste moment te maken, was de achterstand bij de tien punten weggewerkt. Ook deze set wisten we met mooie cijfers te winnen. We hebben gewonnen, veel meiden hebben speelminuten gemaakt en hebben daarmee de belasting kunnen verdelen over veel speelsters. Een drie dubbele win-win voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Sanaya Libby’s La Laguna op Tenerife aankomende woensdag’.

Europacup

Woensdag 24 november is om 21.00 uur Nederlandse tijd de return op Tenerife. Als Apollo 8 daar in drie of vier sets weet te winnen, zijn ze zeker van een plek in de volgende ronde. Bij een 3-2 overwinning volgt een beslissende golden set. Als La Laguna wint bekeren zij door in Europa.

Zaterdag 27 november speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in de reguliere competitie. De wedstrijd begint om 19.00 uur en is te bekijken via de live stream.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer