VKC

VKC Heren 1 pakt punt tegen 13 man in Groningen

De ongeslagen hoofdmacht van VKC trad zaterdagavond aan tegen het tevens ongeslagen Trivia. Duidelijk een wedstrijd met grote belangen dus!

De wedstrijd begon vanuit de kant van VKC wederom twijfelend. De dekking was niet op orde wat resulteerde in 2 snelle tegendoelpunten. Dit was blijkbaar nodig om de mannen op scherp te zetten. De eerste man meer werd gelijk benut en 2 goede afstandsschoten zorgden voor een tussenstand van 3-3.

De tweede periode begon sterk aan de kant van VKC wat voor een marge van 2 doelpunten zorgde. Hier kon niet lang van worden genoten, door slordig balverlies en individuele fouten kwam Trivia weer snel op gelijke hoogte. Na een slim ingezette time-out dat een doelpunt opleverde gingen de heren de rust in met een kleine voorsprong: 7-8.

Het derde kwartje begon met veel chaos. Patrick Oostendorp kon de gelijkmaker nog uitstellen door een strafschop te pakken, maar kon de 2 doelpunten die daarop volgden niet voorkomen. 3 uitsluitingen aan de kant van Trivia was de uitgelezen kans om deze achterstand weer om te buigen. Deze manmeers werden echter niet benut. Tussenstand: 10-9.

In de laatste rust was een ding zeker. Hier viel zeker een resultaat te behalen! Nog een keer alles geven was dan ook het vastberaden plan.

Deze bedoeling werd voor Trivia ook snel duidelijk toen ze binnen 3 minuten 3 opeenvolgende doelpunten te verwerken kregen. De heren konden de marge van 2 doelpunten helaas niet vasthouden. Trivia kwam met nog iets meer dan 1 minuut te spelen weer op gelijke hoogte. Het verschil kon niet meer gemaakt worden en de heren moesten genoegen nemen met 1 punt.

Ondanks alles is 1 punt tegen de koploper een prima resultaat! Het had natuurlijk ook andersom kunnen zijn. MOTM is Bram Paus geworden, met 5 doelpunten en sterk verdedigend werk maakte hij zichzelf onmisbaar.