SVZW thuis tegen DTS Ede

Op zaterdag 27 november komt DTS Ede naar Wierden voor een wedstrijd tegen SVZW. Kan de ploeg uit Wierden de stijgende lijn doortrekken?

Voorbeschouwing op SVZW – DTS Ede (27 november 2021)

Door Gerrit Koers

Foto’s: Henk Steen

DTS Ede (Door Training Sterk Ede) is opgericht op 12 maart 1935. Tot het seizoen 2010/11 heette de club DTS ’35. De clubkleuren zijn blauw en wit. De thuiswedstrijden worden op het “Sportpark Inschoten” gespeeld. DTS heeft ongeveer 1300 leden. DTS Ede begon de competitie met twee nederlagen, maar daarna volgden betere tijden. Na acht wedstrijden heeft DTS nu twaalf punten. Wel moet worden gezegd dat de laatste twee competitiewedstrijden werden verloren. Arnold Brehler is dit seizoen de trainer van de eerste selectie. Hij was daarvoor drie jaar werkzaam bij Bennekom.

Geschorst

Aan het einde van het vorige seizoen vertrokken er acht spelers bij DTS. Daar staat de komst van 4 nieuwelingen tegenover. Er zijn wel wat personele problemen bij DTS. Frank Hol weigert te voetballen bij DTS zolang de QR-controle verplicht wordt. Ploeggenoot Frank Boers is voor vier maanden geschorst vanwege het omver duwen van een assistent-scheidsrechter, eind oktober tegen SVI. Ook zonder deze twee spelers heeft DTS een sterke selectie, die vast nog de nodige punten gaat pakken dit seizoen.

Stroef begin

SVZW heeft na een stroef begin van de competitie al wel punten gepakt, maar staat nog lang niet op de plek op de ranglijst waar het graag zou willen staan. Voorlopig is het zaak om resultaten te halen. De vorige competitie thuiswedstrijd was op 6 november tegen De Merino’s. Deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen. SVZW nam een 2-0 voorsprong, maar gaf deze ook weer weg. Uiteindelijk werd er nogmaals gescoord door SVZW en bleven de punten toch in Wierden.

Achtste plaats

Zaterdag 13 november speelde SVZW ook thuis. Nunspeet was toen de tegenstander, in het bekertoernooi. Door een 5-1 overwinning is SVZW door in de beker. Aanvallend was SVZW wel effectief, maar verdedigend valt er nog wel wat te verbeteren. Dat was ook afgelopen zaterdag het geval. SVZW speelde uit tegen SVI, was de betere van de twee, maar kwam eerst wel met 1-0 achter. Hierna scoorde SVZW vijf keer, maar kreeg in de laatste minuut toch nog een tweede goal tegen. Door deze overwinning is SVZW opgeklommen naar de achtste plaats op de ranglijst.

Stijgende lijn

Het is te hopen dat deze stijgende lijn de komende weken kan worden voortgezet. DTS is geen gemakkelijke tegenstander om van te winnen, maar de overwinningen van de laatste weken geven wel het nodige vertrouwen in een goede afloop. De ontmoeting tussen SVZW en DTS Ede begint om 14.45 uur op sportpark Het Lage Veld. Als scheidsrechter is de heer Wijnand Rutgers uit Dinxperlo aangesteld.

De overige wedstrijden van zaterdag 27 november 2021

Het toto-briefje van Gerrit Koers

Bennekom – DCZ’68 (2)

Dit de topper van deze speelronde. Bennekom staat op de tweede plaats met 16 punten uit 8 wedstrijden. De eerste periodekampioen DZC’68 staat op de eerste plek met 19 punten uit 8 wedstrijden. Bennekom weet dat het deze wedstrijd moet winnen, anders loopt de achterstand op tot 6 punten. DCZ’68 zal ook willen winnen, want bij winst is de voorsprong op Bennekom een stuk comfortabeler. Bennekom is thuis wel sterk, maar DZC’68 is in heel goede doen. Afgelopen zaterdag won de ploeg nog met 3-1 van CSV Apeldoorn. Gelet op de topvorm van de bezoekers gaan de punten mee naar Doetinchem.

DOS Kampen – DOS’37 (3)

De naamgenoten hebben het beide heel lastig in de competitie. De gastheren uit Kampen zijn op dit moment de rode lantaarndragers in de 1e Klasse D. DOS’37 begon wel goed aan de competitie, maar de laatste weken zit de klad erin bij de Vriezenveeners. Trainer Jeroen Niks, hij verlengde zijn contract met 1 jaar, wijt dit vooral de mentale gesteldheid van de groep. Hoe reageer je als team bij een snelle achterstand? DOS’37 gaat hiermee aan de slag. Zaterdag in Kampen moet blijken of er al verbeteringen zichtbaar zijn. Niet verliezen dat zal het uitgangspunt zijn van beide ploegen. Een gelijkspel is vaak het resultaat van dergelijke wedstrijden.

Hierden – KHC (3)

Hierden ging zaterdag jl. op bezoek bij Go Ahead Kampen. Met een 1-0 overwinning keerde de ploeg weer huiswaarts. KHC kwam zaterdag niet actie. De wedstrijd tegen DOS Kampen werd afgelast, als gevolg van de maatregelen. KHC speelde zeven wedstrijden, en daarin werd er vijf keer gelijk gespeeld. Gekeken naar de ranglijst zou een overwinning de beide ploegen heel goed uitkomen. Want dan kan er wat meer afstand worden genomen van de laatste plekken. Beide ploegen gaan vol voor de winst, maar er komt geen winnaar uit de bus.

Nunspeet – Go Ahead Kampen (1)

Nunspeet is goed op dreef in de competitie. Al vier wedstrijden niet meer verloren, en de laatste drie allemaal gewonnen. Voor Go Ahead Kampen is de situatie precies andersom. De laatste drie wedstrijden gingen allemaal verloren. Veel blessure- en ziektegevallen in de selectie zijn mede de oorzaak van deze terugval. Nunspeet weet dat Go Ahead het lastig heeft, en gaat daarom vol voor de winst in deze wedstrijd. Go Ahead zal vast en zeker proberen om punten te pakken in Nunspeet, maar de thuisclub trekt aan het kortste eind.

SDV Barneveld – SVI (1)

SDV Barneveld trainer Bart Schreuder beleefde een beter weekend dan zijn broer Dick bij PEC Zwolle. Bart zag zijn team een mooie 1-4 overwinning behalen in Vriezenveen. Dick zal beseffen dat er heel wat moet veranderen in Zwolle na de 4-0 nederlaag tegen Feijenoord. SVI verloor afgelopen zaterdag met 2-5 van SVZW. SVI weet dat het punten moet gaan halen, want de club staat bij de onderste teams op de ranglijst. SDV Barneveld won de laatste vier competitiewedstrijden en wil die serie graag uitbreiden. Dat moet mogelijk zijn in deze thuiswedstrijd tegen SVI.

CSV Apeldoorn – De Merino’s (1)

Door de nederlaag tegen DZC’68 verspeelde CSV Apeldoorn de kansen op de 1e periode titel. Lang ging de wedstrijd gelijk op, maar een rode kaart was het breekpunt in de wedstrijd. Lang tijd van treuren heeft CSV niet, want het speelt deze week de inhaalwedstrijd tegen SVI, en dan op zaterdag komen De Merino’s naar Apeldoorn. Zij hebben het lastig in de 1e Klasse D. Nog maar 5 punten uit 8 gespeelde wedstrijden. Dat punten aantal blijft 5, want CSV Apeldoorn is in staat om deze thuiswedstrijd te winnen.

Aftrap

Zaterdag 27 november staat voor bijna alle ploegen de 9e wedstrijd op het programma. Deze speelronde is meteen de aftrap voor de strijd om de 2e periode titel. De 1e periodetitel ging afgelopen zaterdag naar DZC’68. Zaterdag a.s. kan DZC’68 meteen laten zien dat zij terecht deze prijs hebben gepakt. Want er staat een bezoek aan Bennekom op het programma. Voor alle andere ploegen is er de kans om weer punten te pakken. Want de competitie is nog lang, en er is nog van alles te bereiken voor iedereen.

Trefwoorden

Kampioenschap, Periodetitels en handhaving zijn de trefwoorden waar het omgaat. Ook deze speelronde helaas zonder publiek. Bij veel teams is de steun van de eigen supporters belangrijk, dus dit gegeven gaat zeker meespelen bij de komende wedstrijden. Houd u in elk geval aan de corona regels, en reageer u niet af op de controle functionarissen bij de voetbalvelden. Zij doen het werk wat hun is opgedragen. Hoop van harte dat we binnenkort weer langs de lijn kunnen staan bij een voetbal wedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer