Onverdiend verlies BC Bousema tegen Stichting Topbiljart Zundert

Een gehandicapt BC Bousema, Ronny Hazewinkel kon geen beroep doen op Coklu en Horn en kreeg ook nog te maken met een zieke Loncelle, heeft BC Bousema zondagmiddag een teleurstellende en een tikkeltje onverdiende 2-6 nederlaag geleden tegen Stichting Topbiljart Zundert met een hoofdrol voor Francis Forton voor STZ.

Foto: Jaap Gönning

Na de eerste twee partijen was de wedstrijd npg in evenwicht. Rik van Beers versloeg in een goede partij Frans van Schaik in 17 beurten, 24-40, maar op de andere tafel zette “invaller” Sander Jonen zijn team toch weer naast STZ. Hij versloeg in 25 beurten het aanstormend talent Sam van Etten met 40-22.

Bij de stand 11-8 na vier beurten in de partij tussen Van Schaik en van Beers plaatste Van Beers een serie dertien caramboles en leek de partij gelopen. Van Schaik gaf zich echter niet gewonnen en kwam nog heel dichtbij, 23-25 na 13 beurten, maar Van Beers reageerde met een serie van vier caramboles en besliste de partij in de zeventiende beurt met een serie van zeven. Op de andere tafel ging de partij tussen Jonen en Van Etten tot 20-19 gelijk op, maar na de pauze was het toch Jonen die de partij met onder andere series van vijf en zeven en een slotserie van drie caramboles in de 25ste beurt definitief naar zich toe trok. Van Etten kwam niet verder dan 22 caramboles.

In het tweede deel van de wedstrijd werd het Duitse onderonsje tussen Stefan Galla en Thorsten Frings een gemakkelijke prooi voor Frings en bezorgde hij zijn landgenoot na vier gewonnen partijen op rij de eerste nederlaag van dit seizoen. Galla was deze middag ver verwijdert van zijn normale vorm en verloor verdient met 23-40 in 32 beurten van zijn landgenoot.

Op de andere tafel leek Anno de Kleine zijn opgaande lijn door te trekken en stond na 19 beurten tegen Francis Forton op een 35-17. Met series van 10 en vijf caramboles speelde de Belg zich echter weer in de partij, 36-34 na 22 beurten. In een spannend slot, met onnodig missers, was het Forton die uiteindelijk met 39-40 na 29 beurten aan het langste eind trok.

“Dit is natuurlijk zeer teleurstellend want een puntendeling was meer dan verdiend geweest, vooral toen Anno na 22 beurten nog op een comfortabele 35-17 voorsprong stond”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer