Eclatante overwinning v.v. Den Ham

Op sportpark Gerner te Dalfsen speelde de v.v. Den Ham de competitiewedstrijd tegen ASC’62.

In de eerste helft was het een rommelig geheel. Het leek wel of sommige spelers van Den Ham, spelend in het reserve tenue, in de war raakten van het blauw witte tenue van de ploeg uit Dalfsen. Dat zijn de kleuren immers waar Den Ham normaliter in speelt. Veel passes gingen mis en er werd weinig gecreëerd qua kansen.

Slechts twee minuten

In de 19e minuut kreeg Randal van Haarst een prima mogelijkheid, maar hij vond doelman Scherpenkate op zijn weg. In de 34e minuut was het Thomas Remmink die zijn inzet voor het doel langs zag gaan. Tussendoor moest doelman Jeffrey Ekkel met een goede reflex handelend optreden bij een kans van ASC’62, en dat was het wel zo’n beetje. Toch kwam Den Ham voor de pauze nog op voorsprong via Michiel Schurink die in tweede instantie een voorzet vanaf de linkerkant wist binnen te werken. Slechts twee minuten duurde de Hammer voorsprong. Bij de eerstvolgende aanval van ASC’62 werd de bal voor het doel gebracht en struikelden twee Hammer verdedigers over de bal, waarna het voor Ernst van Zanten niet moeilijk was de 1-1- te scoren.

Tandje bij

In de pauze behoefde trainer Weghorst de ploeg niet te wijzen op wat er allemaal mis ging. De Hammenaren kwamen zelf gezamenlijk tot de conclusie dat er een tandje bij moest worden geschakeld, hetgeen in de tweede helft dan ook gebeurde. In de 47e minuut was het Thomas Remmink die de 1-2 scoorde. Drie minuten later wist Ruben Kelder met een mooie pass dezelfde Remmink te bereiken, die de bal opzij legde waardoor Luuk Kuiper de 1-3 kon scoren. In de 55e minuut een aandringend ASC’62 met balverlies in het Hammer strafschopgebied, waarna Den Ham met een werkelijk vlijmscherpe counter via Kevin Ruiterkamp en Thomas Remmink de 1-4 op het scorebord zette. Daarmee was de wedstrijd natuurlijk gelopen. Helemaal toen in de 68e minuut Joost Veurink een afgeslagen hoekschop vanaf de punt van het strafschopgebied volley binnen schoot. Daarmee kwam de 1-5 eindstand op het scorebord te staan.

Al met al een mooie en verdiende overwinning van Den Ham, die eigenlijk in een tijdsbestek van vijftien minuten tot stand kwam op een guur en sfeerloos sportpark.