NKC51

NKC’51 verliest nipt van Wit-Blauw

Na een korte en wisselvallige voorbereiding met het oog op een nieuw zaalseizoen, moest NKC ’51 afreizen naar Kampen voor haar eerste wedstrijd tegen Wit-Blauw/Green Organics. Waar er vorig seizoen geen zaalcompetitie werd gespeeld, kreeg elke korfballiefhebber vrijdags al het slechte nieuws dat deze wedstrijd waarschijnlijk voorlopig de laatste wedstrijd zou zijn in verband met de nieuwe maatregelen. Desalniettemin ging NKC ’51 met volle moed naar Kampen om direct een goed resultaat mee te nemen naar Nijverdal. In de voor NKC ’51 zwaar ingedeelde Overgangsklasse B is elk punt welkom om handhaving te bewerkstelligen.

NKC ’51 en Wit-Blauw begonnen scherp aan de wedstrijd. Binnen één minuut speeltijd was het 2-2, waarna Wit-Blauw gaatje van twee sloeg en dit vasthield tot 6-4. NKC ’51 leek zich te herpakken bij 6-6, maar liep al snel weer tegen een achterstand aan door het makkelijk scorende Wit-Blauw, 9-6. Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd, maar het was Wit-Blauw dat zorgvuldiger met de kansen omging. In een periode waar er om en om werd gescoord, was het Wit-Blauw dat er nog een schepje bovenop deed en een grotere voorsprong creëerde naar 13-8. NKC ’51 moest hard werken voor haar doelpunten, bleef hierin volharden en kreeg loon naar werken. Door veerkracht te tonen werd de achterstand verkleind en werd er gerust bij 14-12.

Waar het scoren de eerste helft gemakkelijk verliep, bleek de korf moeilijker voor het eerst te vinden in de tweede helft. Verdedigend had NKC ’51 de zaakjes goed op orde, aanvallend werden er wederom genoeg kansen gecreëerd, maar de doelpunten bleven uit. Wit-Blauw profiteerde door tweemaal te scoren, 16-12. Na een genomen time-out aan NKC ’51-zijde leek de ploeg van Gert Schorn beter in het spel te komen. Vele verdedigende rebounds werden gewonnen en ploeg wist de speerpunten van Wit-Blauw van scoren af te houden. Het kostte NKC ’51 veel energie om opnieuw veerkracht te tonen, maar bij 19-19 werd het weer een open wedstrijd. Van dit goede spel kon NKC ’51 echter niet lang genieten, het harde werk werd door Wit-Blauw snel teniet gedaan en de wedstrijd werd in een paar minuten beslist, 23-19. NKC’51 wist nog éénmaal de korf te vinden en bepaalde de eindstand op 23-20.