TVC ’28 pakt koppositie in 1e Klasse E

TVC ’28 speelde zondagmiddag op De Grote Moat in Tubbergen. Tegen SV Dalfsen werd de koppositie in de 1e Klasse E ingenomen.

Foto’s: Ben Haarhuis

In de 22e minuut een prima aanval van TVC ’28, die eindigde bij Jeffrey Huizinga. Het schot miste echter precisie en ging naast. In de 24e minuut wederom een prachtige aanval van TVC ’28. Een schot van Daan Geerts eindigde op de paal. In de 40e minuut vloog een schot van Mart Groothuis over het doel. 0-0 was dan ook de ruststand.

Strafschop

Na de rust werd een poging van Mart Groothuis gekeerd door de keeper van SV Dalfsen. Een schot van Wessel Hofste in de 51e minuut vloog op de lat. TVC ’28 kreeg in de 53e minuut een strafschop. Stefan Huiskes zette de 1-0 op het scorebord. In de 60e minuut werd een schot van SV Dalfsen gekeerd door de paal. Een minuut later kreeg Mart Groothuis namens TVC een grote kans, maar verzuimde te scoren.

Koppositie

Even later, in de 70e minuut, wist Thijs Koopman het net te raken met een kopbal uit een corner en zette daarmee het scorebord in Tubbergen op 2-0. Tien minuten voor tijd wist Mart Groothuis de bal in zijn eentje bij het doel van Dalfsen te brengen en rondde de solo af: 3-0. Nadat twee kansen voor Dalfsen door TVC ’28 keeper Hesselink en Joren Bosch werden voorkomen, kopte Thijs Koopman uit een een vrije trap van Niek Staarink de 4-0 binnen. Vlak voor tijd kopte Kelvin Stopel de 5-0 binnen. Door deze winst op SV Dalfsen pakt TVC ’28 de koppositie in de 1e klasse E.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer