VKC Dames1

VKC 03 D1 wint met overtuiging van EZC D3

Daar is die dan alweer de laatste thuiswedstrijd van 2021! Het jaar moest dan ook letterlijk knallend worden afgesloten. Voor de wedstrijd werd nog even duidelijk besproken wat er moest gebeuren. Hierna volgde al snel het eerste fluitsignaal en zo ging de wedstrijd van start!

De eerste periode begon goed met onze sprintster Indy die de bal te pakken had. De dames beloonde dit gelijk met het eerste doelpunt. De inzet van de dames was op het begin goed. Duidelijk was wel dat het nog niet liep zoals het moest. Er werden wel doelpunten gemaakt bij de dames maar de tegenstander kon goed meekomen. In de eerste periode hadden de dames een magere voorsprong van 4-3. Er was nog veel werk aan de winkel.

In de tweede periode zat er een duidelijk verbetering in het spel van de dames. Er werd goed gebruik gemaakt van de contra’s door onder andere Indy en Laurissa. Er werden veel meer kansen gecreëerd, maar de dames maakten het zichzelf lastig en gaven Enschede het idee dat er wat te halen viel. De periode werd afgesloten met stand van 8-7.

De dames hadden niet de overhand in deze wedstrijd. In de rust werd dan ook door coach Marcel verteld dat de contra’s vaker benut moesten worden. Het tempo moest omhoog!

In de derde periode werd deze opdracht goed uitgevoerd. De tegenstander kreeg het moeilijk met de snelheid van de dames. De contra’s werden steeds vaker benut. Ook werden de manmeer situaties goed uitgespeeld en door sterk verdedigend werk kon de tegenstander maar 1 keer tot scoren komen. De dames vonden het net maar liefst 7x. Hiermee werd alle hoop bij EZC weggenomen. Tussenstand: 16-8.

In de laatste periode bleven de dames sterk spelen. De tegenstander kreeg de bal maar 2x in het doel. De dames wisten in de laatste periode het net 4x te vinden. Dit resulteerde in een mooie eindstand van 20-10.

Een goede overwinning om 2021 mee af te sluiten. Natuurlijk is het de bedoeling om deze lijn door te zetten in het nieuwe jaar!

Doelpunten makers:

Hieke 1x
Richelle 1x
Yvet 3x
Judith 1x
Laura 3x
Indy 3x
Wendy 2x
Laurissa 6x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer