VKC Heren1

VKC 03 H1 strandt in de bekercompetitie door nederlaag tegen oud-coach

Zaterdag 27 november 2021: De mannen van Heren 1 tegen WS Twente Heren 1. Een bekerwedstrijd waar velen al een tijdje naar uitkeken. Aan het begin van het seizoen had het team afgesproken dat de bekerwedstrijden zouden functioneren als oefenwedstrijden. Zaterdag was deze gedachte wat verder te zoeken. Winst zou kunnen betekenen dat de heren door zouden gaan naar de volgende bekerronde. Toch was dit niet de grootste drijfveer. De heren wilden zich bewijzen, ze speelden immers tegen hun oud-coach.

De eerste paar minuten van de wedstrijd vlogen de ballen aan beide kanten vlot het doel in. Een aantal mooie combinaties en harde schoten zorgden voor een stand van 3-2. Dit hadden de mannen van WS Twente niet verwacht en ze hadden besloten om er een tandje bij te zetten. Dit koste onze heren veel tegendoelpunten. Het eerste kwartje kwam ten einde met een tussenstand van 4-8.

In de rust sprak Teammanager Jeffrey de heren stevig toe. Er werden veel onnodige fouten gemaakt in het verdedigende werk. Het tweede kwartje begon met 3 tegendoelpunten en 2 mooie doelpunten van Rob en Raymond. Er werden dit kwartje meerdere U20’s veroorzaakt bij de tegenstander, helaas werden deze niet benut. De toespraak van Jeffrey was aan het einde van het tweede kwartje nog niet bij iedereen doorgedrongen. Hierdoor liep de tegenstander nog verder uit. De tussenstand na de eerste helft van de wedstrijd was: 7-16.

Als de heren nog kans wilden maken op de winst dan moest er wat gebeuren in de verdediging. Er was een plan bedacht in de rust en dit zou er voor moeten zorgen dat het aantal tegendoelpunten sterk ging afnemen. Het nieuwe plan was een succes de eerste 4 minuten werd er niet gescoord door de tegenstander, terwijl er al wel 2 keer gescoord werd door de heren zelf. De laatste paar minuten van het derde kwartje vonden de mannen van WS Twente toch nog 2 keer het doel. Bram Paus legde er ook nog een met hoge snelheid in. Tussenstand: 10-18.

De verdediging was goed, nu het aanvallende deel nog. Het afgelopen kwartje bleek het aanspelen van de midvoor veel kansen op te leveren. Voor het laatste kwartje was dit dan ook iets waar de heren goed op moesten letten. Doordat het verdedigende werk goed werd door gezet, kregen de heren slechts 1 tegendoelpunt in het laatste kwartje. Zelf vonden de heren het erg leuk om de bal nog 6 keer in het net te leggen bij de tegenstander. Dit kwam door de goede counters en aanvallend sterke werk op de midvoor. Op de laatste seconde kon Tim Harmelink nog een misgeschoten bal oppakken en deze met man en macht het doel in drukken.
De eindstand is 16-19. Er waren dan geen 3 punten in de bekercompetitie, maar de heren kunnen erg tevreden zijn over deze wedstrijd.