Sportlust Vroomshoop na rust eenvoudig langs Lettele 

Midweeks werd naar buiten gebracht dat ondanks een uitstekende samenwerking de wegen van Sportlust Vroomshoop en diens hoofdtrainer Ruud Bruns na dit seizoen gaan scheiden. Dat zowel de trainer als de selectie een sterk gemotiveerd zijn om de samenwerking goed af te sluiten, bleek wel in de thuiswedstrijd tegen Lettele.

Ondanks prima veldspel werd er nog gerust met een 1-0 achterstand, maar in het tweede bedrijf liet Sportlust weinig heel van de gasten uit Lettele. Dit resulteerde in een 5-2 overwinning. Simon Spoor liet met een loepzuivere hattrick en 90 minuten speeltijd zien dat hij definitief is teruggekeerd van een langdurige blessure. Vooralsnog blijkt hij een plaag voor iedere tegenstander. Tevens kan de 17-jarige doelman Lars Gritter terugkijken op een zeer verdienstelijk debuut in het eerste elftal van Sportlust.

Kopbal uit een corner

Ondanks dat het veld door de regen lastig bespeelbaar was, wist Sportlust een aantal goede kansen te creëren. Halverwege de eerste helft stuurde Simon Spoor Joppe Wekamp diep. Joppe nam de bal goed aan maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Even later tikte Simon Spoor een harde en lage vrije trap van broer Tim met zijn hak richting het doel, maar de doelman wist wederom de bal knap te keren. Sportlust had de wedstrijd onder controle maar stond even niet op te letten toen Lettele de score opende met een kopbal uit een corner.

Gelijkmaker

Trainer Bruns gaf tijdens de theepauze aan dat Sportlust niet in paniek moest raken, omdat hij er veel vertrouwen in had dat de wedstrijd nog zou kantelen. Dennis Jozic kwam de Vroomshoopse aanval versterken en hij kreeg al vrij snel twee mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Door de aanhoudende druk kon de gelijkmaker niet uitblijven. Simon Spoor wist de stand gelijk te trekken nadat hij op kracht in balbezit wist te blijven en vervolgens wist af te drukken in de linkerhoek. Kort hierna dacht Sportlust na een vloeiende aanval op voorsprong te komen, maar Dennis Jozic bleek in buitenspelpositie actief te hebben deelgenomen aan de aanval.

Op voorsprong

Een minuut later wist Jozic met de bal aan de voet door te breken tot achter de verdediging, tot hij werd neergehaald. De toegekende vrije trap werd door Tim Spoor op doel geschoten, maar de doelman van Lettele wist opnieuw redding te brengen. Dit ging echter wel ten koste van een hoekschop, waaruit Sportlust wel op voorsprong wist te komen. Spoor kroop voor zijn directe tegenstander en wist bij de eerste paal binnen te knikken. Lettele trok vervolgens ten aanval om een gelijkmaker te forceren.

Onvervalste hattrick

Het gevolg was echter dat men veel ruimte weggaf achter de laatste linie waardoor elke tegenaanval van Sportlust gevaarlijk werd. Tijdens een van deze aanvallen werd Simon Spoor door Tim Spoor de diepte in gestuurd. De afstand tot het doel was nog zo’n 40 meter, maar Simon Spoor was met bal aan de voet sneller dan de verdedigers. Oog in oog met de doelman wist hij af te drukken. Doordat Spoor drie opeenvolgende doelpunten voor zijn rekening nam, betekende dit een onvervalste hattrick.

Omhoog kijken

Het vierde Vroomshoopse doelpunt volgde twee minuten later en werd voorbereid door Gijs Kleinheerenbrink. Hij brak door over de rechterflank en passte op Dennis Jozic, die koelbloedig wist af te ronden. Tien minuten voor tijd volgde het vijfde en laatste doelpunt van Sportlust, toen Dinand Hankamp een steekpass gaf op Dennis Jozic. Hij bleek niet zelfzuchtig en bood Tim Spoor een niet te missen mogelijkheid. In het restant van de wedstrijd wist Lettele nog te scoren middels voorzet vanaf links afgerond middels een knappe volley, wat leidde tot een 5-2 eindstand. Door deze overtuigende overwinning kan Sportlust weer wat meer omhoog kan kijken op de ranglijst.

Opstelling Sportlust Vroomshoop: Gritter; Thomas Spoor, Brinksma (77’ Dogger), Hankamp (55’ Lusseveld), Kosse, Sickman, Kleinheerenbrink, Hankamp, Tim Spoor, Simon Spoor, Wekamp (45’ Jozic)

Sportlust en hoofdtrainer Ruud Bruns uit elkaar

Voor het seizoen 2022/2023 zal Sportlust Vroomshoop op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Huidige trainer Ruud Bruns heeft aangegeven een nieuwe uitdaging na te streven. Na twee seizoenen zullen de wegen dus scheiden. ‘Het huidige seizoen zal de aandacht samen met de selectie nog volop gericht zijn op een succesvolle voortzetting richting de top 4’, aldus de club.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer