BC Bousema doet goede zaken in strijd om play off plaatsen

BC Bousema heeft zondagmiddag in eigen huis goede zaken gedaan door het bezoekende DKM Tools met 8-0 te verslaan. Door deze overwinning staat de ploeg van Ronny Hazewinkel met elf punten op een gedeelde tweede plaats. Aangetekend dient hierbij wel te worden dat BC Bousema acht wedstrijden heeft gespeeld en de meeste andere teams negen.

Op de omslag: Frans van Schaik

Foto: Jaap Gönning

In het eerste deel van deze wedstrijd won Martin Horn zonder in de problemen te komen met 40-18 in 18 beurten van Nick Zuijkerbuijk die de aan zijn hart geopereerde Roland Uijtdewillegen verving. De hoogste serie van de Duitser was negen caramboles in de zesde beurt.

Op de andere tafel won Frans van Schaik voor de tweede keer van dit seizoen, maar gemakkelijk maakte Eddy Willems het niet. Willems stond na acht beurten op een 8-10 voorsprong, maar had toen acht nullen op rij en daar wist de Amsterdammer goed van te profiteren en stond halverwege op een 21-10 voorsprong. Toen Van Schaik direct daarna een serie van zeven caramboles produceerde was de partij eigenlijk gespeeld. Uiteindelijk trok de man van de thuisclub na 27 beurten met 40-29 aan het langste eind.

In het tweede deel besliste Murat Naci Coklu in zijn partij tegen Jack Wijnen al in een vroeg stadium de wedstrijd. Bij de stand 10-9 in de zesde beurt liep hij via 3, 0 en 5 caramboles uit naar een 23-13 tussenstand. Met onder andere een serie van zeven caramboles in de twaalfde beurt besliste hij na achttien beurten de partij met 40-20.

Op de andere tafel had Anno de Kleine de grootste moeite met Joey de Kok. Vanaf het begin keek de Helmonder tegen een achterstand. Trok af en toe de stand wel weer gelijk, 22-22 na 20 beurten, maar bij de stand 25-30 knokte De Kleine zich terug in de partij met een serie vijf caramboles. Alles leek nog mogelijk. Via 32-32 was het De Kleine die met serie van zes caramboles en twee caramboles de partij besliste. De Kok kwam tot 33 caramboles na 33 beurten.

“Dit is een prima opsteker voor de topper van volgende week uit tegen S.I.S. Schoonmaak. We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen en gaan minimaal voor een punt”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer