Blauw Zwart verzaakt aan te haken bij de top

Nog één wedstrijd op het veld voordat het team van Herman Hakkers zich mag voorbereiden op de zaalcompetitie. Ons Clubje staat deze regenachtige zaterdag op de planning. Begin dit seizoen hebben beide clubs elkaar getroffen waarbij Ons Clubje aan het langste eind trok.

Er moet gezegd worden dat de poule waarin beide ploegen zich bevinden een poule is waarbij niks zeker is. Er kan worden verloren van de rode lantaarn, maar er kunnen ook punten worden gepakt van de ploeg die er het beste voor staat.

Complimenten

Om precies half vier floot arbiter dhr. Stam in. De thuisploeg wistt de eerste aanvallen niet te benutten en daar maakte Ons Clubje gretig gebruik van. Na twee minuten spelen keken de blauwhemden tegen een 0-2 achterstand aan. Blauw Zwart liett zich op alle vlakken overrulen en was niet scherp genoeg (3-7). Acht minuten voor tijd zag het er dan ook naar uit dat ze met een flinke achterstand de rust in zouden gaan. Echter was niks minder waar: de promotions formatie wist de schouders eronder te zetten en liet middels vijf doelpunten op rij Ons Clubje voor het eerst tegen een achterstand aankijken (8-7 ruststand). Een zeer knappe prestatie van de thuisploeg, waar het ook complimenten kreeg van de trainer en het publiek.

Stuivertje wisselen

Na rust was het weer Ons Clubje dat de korf als eerste wist te vinden, al heeft dit maar drie minuten hoeven duren. Het was vervolgens stuivertje wisselen tot een stand van 12-12 waarbij Ons Clubje steeds het initiatief nam. Een onbenutte strafworp wist de langste heer van Blauw Zwart er prachtig in te tikken met een kansje achter de korf. Voor de tweede keer deze wedstrijd stonden de Wierdenaren op voorsprong. Het op slot gooien van de wedstrijd lukte echter niet. Tien minuten lang lukte het Blauw Zwart niet om de bal door het gele mandje te gooien, in tegenstelling tot Ons Clubje (drie keer op rij). Met nog vijf minuten te spelen wisten beide clubs nog één keer te scoren, wat maakte dat de uitploeg de punten meenam naar Glanerbrug (14-15).

Zaalseizoen

Ons Clubje trok wederom aan het langste eind, maar beide ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd. In het zaalseizoen zal Blauw Zwart er dan ook op gebrand zijn om de punten wel te pakken tegen deze club. De eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen start over vier weken, op 27 november. Herman Hakkers geeft zijn ploeg een weekje rust, maar dan moet er ook keihard aan de bak worden gegaan. Er staat op zowel 13 november (uit in Delden) als op 20 november (thuis in ‘n Dikken) een oefenwedstrijd gepland ter voorbereiding. Tijden zijn nog niet bekend.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer