De Tukkers verliest derby bij Reutum 

De Tukkers incasseerde afgelopen zondag de eerste competitienederlaag. Supporters zagen hun ploeg via een livestream met 2-1 verliezen. 

De Albergenaren begonnen uitstekend op de natte grasmat in Reutum. Thijs Leemhuis kopte uit een voorzet Robin Eidhof naast het doel. Niet veel later werd Mart van der Heiden de diepte ingestuurd, maar hij kwam net niet goed uit met zijn passen. Een verdediger kon hierdoor een doelpunt voorkomen. Nog binnen het kwartier schoot Sjoerd Visschedijk zijn ploeg bijna op voorsprong. Vanaf de linkerkant dribbelde hij naar binnen, maar zag zijn schot millimeters naast gaan.

Mogelijkheden

Na ongeveer twintig minuten spelen werd Reutum wat dreigender en kreeg ook in kort tijdsbestek een paar mogelijkheden. Een kopbal van Sam Holsink ging naast en even later redde Rens Davina de kopbal van Wout Mensink. De thuisploeg schoot ook nog enkele keren uit de tweede lijn, maar deze troffen allen geen doel. Voor het einde van de eerste helft kwam Joep Egberink namens De Tukkers in kansrijke positie. Zijn schot mistte kracht, waardoor de doelman vrij eenvoudig kon redden.

Domineren

In het tweede bedrijf was het De Tukkers dat wist te domineren. Het liet de bal goed rondgaan en Reutum moest zich beperken tot verdedigen. Na een goede actie vanaf de linkerkant in de 50e minuut wist Mart van der Heiden medespeler Tim Haarhuis in het strafschopgebied te bereiken. Haarhuis leek de 0-1 binnen te schieten, echter raakte hij de bal niet helemaal goed en wist de doelman zijn inzet te keren. Nog geen paar minuten later redde doelman Kevin Tulk knap op een laag schot van Sjoerd Visschedijk.

Niet lang op het bord

Aan de andere kant was Reutum wel vlijmscherp en wist uit een counter op voorsprong te komen. Sam Holsink was in minuut 60 het eindstation en punterde de bal keurig in de lange hoek: 1-0. Heel erg lang kon Reutum niet genieten van de voorsprong, want tien minuten later maakten de gasten gelijk. De ingevallen Kjell Huisman werd de diepte ingestuurd en legde vervolgens goed breed op de meegelopen Sjoerd Visschedijk. De thuisploeg appelleerde voor een overtreding, maar de leidsman liet doorspelen. Visschedijk schoot de 1-1 binnen. Ook bleef de gelijke stand niet lang op het bord staan. Een vrije trap van Reutum aanvaller Sam Holsink werd perfect door Mark Morskieft binnen geknikt: 2-1.

Met man en macht

In het slot verdedigde Reutum met man en macht de voorsprong en ging De Tukkers op jacht naar de gelijkmaker. Daar kreeg het nog twee levensgrote kansen voor. Een kopbal van Mart van der Heiden raakte de binnenkant van de paal. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kopte Guus Demmer bijna nog de gelijkmaker binnen, maar doelman Kevin Tulk wist wederom te redden.

Zondag aanstaande staat de De Tukkers-LSV Lonneker op sportpark ’T Loarkamp op het programma. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer