DOS’37 weet weer wat winnen is

TC Tubantia meldde vorige week dat DOS’37 de ultieme kans kreeg om het goede gevoel een boost te geven tegen hekkensluiter DOS Kampen. De Vriezenveners maakten daarvan goed gebruik en wonnen het cruciale duel verdiend met 0-2.

Door Herman Kottier

Tijdens de eerste dertig minuten viel er weinig te genieten. Beide teams speelden rommelig en hielden elkaar daardoor in evenwicht. DOS’37 ging mee in het matige tot slechte spel van de thuisploeg en vergat daarbij te vertrouwen op eigen kunnen. Pas na acht minuten noteerden de gasten de eerste mogelijkheid. Ronald te Morsche kopte de voorzet van Shakki Mohamed precies in de handen van doelman Kevin Dijkstra. Twee minuten later kreeg DOS Kampen een vrije trap in het strafschopgebied, nadat Nick van Ballegooijen als sluitpost de terugspeelbal van Douwe Koebrugge opraapte. Na een slechte communicatie tussen Mathijs de Blok en Burak Alp werd deze mogelijkheid verprutst.

Betere inzet

In het laatste kwartier was er eindelijk iets te beleven. Koen Nijkamp zorgde voor een perfecte bal op het hoofd van Ronald te Morsche, waarbij de bal via de binnenkant van de paal weer in het veld terugkeerde. In de tegenaanval voorkwam Wout Kikkert een achterstand met een prima sliding op de poging van Mathijs de Blok. Dat inspireerde het elftal van Jeroen Niks tot een betere inzet. Na een goede actie van Joost Aman scoorde Koen Nijkamp op schitterende wijze in de verre kruising de 0-1. Even later werd de diepe bal van Job Derksen op waarde ingeschat door Menno Kamphuis. Door een misverstand tussen Nick Notrot en zijn doelman liet hij de bal met een boog in het doel verdwijnen: 0-2. Daarmee werd ook gerust, nadat Michel Kamphuis zijn poging van verre afstand op het nippertje verijdeld zag worden door de Kamper doelman.

Terecht

De Vriezenveense technische staf zag na de pauze onder leiding van aanvoerder Michel Kamphuis opnieuw het team spelen als een sterk collectief. Toch werd er niet goed, laat staan sprankelend, gevoetbald. Spits Menno Kamphuis zag zijn kopbal ook niet in het doel verdwijnen. Vervolgens was de beste kans weggelegd voor Shakki Mohamed, die in een snelle aanval via Ronald te Morsche vrij voor het Kamper doel verscheen. Zijn schot werd prima door doelman Kevin Dijkstra gekeerd. Koen Nijkamp wist zijn mogelijkheid eveneens niet te benutten. DOS’37 kwam niet echt meer in de problemen. Daarbij zag Baruk Alp zijn vrije trap naast het Vriezenveense doel verdwijnen. Als Nick van Ballegooijen in de extra tijd ook nog eens de eretreffer in de weg stond, was de zege binnen. De overwinning, beloond met drie belangrijke punten, was terecht: 0-2.

DOS Kampen-DOS’37: 0-2 (0-2)

Scoreverloop

41′ 0-1 (Nijkamp)

44. 0-2 (Menno Kamphuis)

Opstelling DOS’37: Van Ballegooijen, Kikkert, Koebrugge (61′ Olde Olthof), Derksen, Aman (69′ Boers), Mohamed, Michel Kamphuis, Schoonewille, Nijkamp (86′ Fraterman), Te Morsche, Menno Kamphuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer