ehv

EHV-hockeyheren uit linker rijtje na zeperd tegen Shinty

ENSCHEDE – De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen het Driebergse Shinty met 1-2 verloren en duikelen daardoor op de ranglijst naar het rechter rijtje.

Dat is voor de thuisploeg qua doelstelling niet alleen een flinke tegenvaller, maar ook een duidelijk signaal om voor de tweede helft van het seizoen het vizier opnieuw op scherp te zetten. Ook is het een bewijs dat wisselvalligheid de grootste tegenstander is: de ene week spelen ze een puike partij bij koploper Kromhouters, zeven dagen later hapert de motor en schuurt er zand tussen de raderen.

Stijn Adolfsen mikte een strafbal op de paal en verder dan de 1-2 in het laatste kwart, via een half mislukte en toch benutte strafcorner door Mart Wijma, liet Shinty het niet komen.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek kon niet anders dan tot de conclusie komen, dat zijn ploeg zichzelf had vergeten te belonen voor het bij vlagen prima veldspel: ‘Van alle punten die we tot nu toe verspeeld hebben, en dat zijn er helaas nogal wat, zijn dit veruit de zuurste. Het was zeker niet onze slechtste wedstrijd, integendeel, maar het scoreverloop deed ons de das om waardoor we gedwongen werden om vrijwel constant achter de feiten aan te lopen.’

Dat was extra jammer voor verdediger Joris Emmen en keeper Paul Bongers, die hun laatste wedstrijd speelden en na de winterstop zeker gemist zullen worden. Gijs Sanders, vorig jaar nog in de A1, werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer