Heracles Almelo verliest oefenwedstrijd van Fortuna Düsseldorf

Heracles Almelo speelde donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. Het duel in de Merkur Spiel-Arena eindigde in een 1-2 zege voor de nummer twaalf van de 2. Bundesliga. 

Foto omslag: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Fortuna Düsseldorf was de eerste helft de bovenliggende partij. Thomas Pledl en Emmanuel Iyoha scoorden voor de ploeg die op het tweede Duitse niveau acteert. Pledl joeg ontving een voorzet vanaf links en ramde de bal in de verre hoek. Iyoha kopte de bal achter Janis Blaswich. Edgar Prib raakte de lat van het Almelose doel.

Heracles Almelo startte met vijf nieuwe namen aan de tweede helft. Kaj Sierhuis maakte binnen een kwartier de aansluitingstreffer. Na een steekpass van Delano Burgzorg hoefde de spits alleen nog maar af te ronden. Een paar minuten later leek de gelijkmaker op komst, maar kwam Sierhuis maar een teenlengte tekort om de voorzet van Ruben Roosken te verzilveren. Sinan Bakis, die Sierhuis na ruim een uur afloste in de punt van de aanval, was vijf minuten voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker. Vanuit een corner kopte hij de bal over het doel.

Fortuna Düsseldorf–Heracles Almelo: 2-1 (2-0)

Scoreverloop 

19′ 1-0 (Pledl)

32′ 2-0 (Iyoha)

57′ 2-1 (Sierhuis)

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich (46′ Bucker), Fadiga (46′ Polley), Sonnenberg (46′ Rente), Knoester (65′ Les), Roosken, Schoofs (46′ Kiomourtzoglou), De la Torre (65′ Ibrahimoglu), Vloet (65′ Sierra), Azzaoui (46′ Laursen), Sierhuis (65′  Bakis), Burgzorg (65′ Agca).

Heracles TV verzorgde een samenvatting van het oefenduel in Duitsland.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer