Met TVC-STEVO staat Super Sunday voor de deur: ‘Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetbalt’

Super Sunday staat voor de deur. Met de clash tussen de buren TVC’ 28 en STEVO staat er een grote Twentse derby op het programma. “Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetbalt.” 

Foto omslag: Paul Snijders

STEVO kwam door positieve testresultaten bij de tegenstanders al twee weken niet in actie. Prettig is anders, voor de ploeg uit Geesteren. Maar voor de wedstrijd bij en tegen buurman TVC ’28 kan je iedereen bij STEVO altijd wakker maken en desnoods koud het veld insturen. “Iedereen heeft het erover.”

Tiende plaats

Nee, twee weken geen competitievoetbal is verre van ideaal voor welke ploeg dan ook. Dat beseft ook middenvelder Niels Wigger zich. “Zeker niet vlak voor de derby”, vertelt de speler van STEVO. Maar ‘ieder nadeel heeft zijn voordeel’ gaat ook in dit geval op. “Iedereen is fit en hersteld van blessures.” Het vlaggenschip van de club uit Geesteren begon goed aan het seizoen, met een overwinning op BVC. Maar na een nederlaag tegen SC Bemmel en een punt tegen zowel RKHVV als tegen De Bataven moet STEVO het doen met een voorlopige tiende plaats. “We zijn prima begonnen”, zegt Niels Wigger. “Maar tegen Bemmel speelden we ondanks de nederlaag een goede wedstrijd. De twee wedstrijden daarna konden we tevreden zijn met een punt, omdat we veel spelers misten door blessures.” Ook Wigger keert zondag terug in de selectie na blessureleed.

STEVO in actie tijdens het gewonnen duel tegen BVC

Tot op het bot gemotiveerd

Bij STEVO wordt er dan ook nog niet zozeer over een doelstelling gepraat. “We willen vooral veel punten pakken. Dan is handhaving realistisch en kunnen we van daaruit verder kijken. We zullen er nu alles aan moeten doen om bij de onderste plekken weg te komen.” Voor de gasten uit Geesteren komt de clash in Tubbergen daarmee misschien wel op een geschikt moment. TVC ’28 is de laatste weken, ondanks een goede start aan de competitie, niet in haar beste doen. En zoals Niels Wigger zelf zegt, is een derby altijd een wedstrijd op zich. “TVC is naar mijn mening een kandidaat voor de titel. Maar zondag spelen we een op zichzelf staande wedstrijd. Voor ons is dat een mooi meetmoment. Wij zijn in ieder geval tot op het bot gemotiveerd.”

Derby

Die motivatie komt niet uit het niets. Voor STEVO zijn de duels tegen TVC om naar uit te kijken. “Voor supporters zijn dit de mooiste wedstrijden”, vertelt Niels Wigger. Dat de derby in Geesteren leeft, is voelbaar. “Iedereen heeft het erover. Je speelt toch tegen de buurman. Die van maar vijf kilometer verderop. De belangen zijn dan groot, van TVC willen we altijd winnen. ‘Pak ze aan hé, die jongens’, hoor je dan in het dorp.” Maar ook binnen de selectie leeft de wedstrijd van zondag. “Wanneer de competitieschema’s bekend worden gemaakt, kijken we toch direct even wanneer de wedstrijden tegen TVC worden gespeeld.”

Niels Wigger beseft zich goed dat de derby een zware kluif zal worden. “TVC heeft een sterke selectie. Maar toch denk ik niet dat we met onze selectie voor ze onder te hoeven doen. We zullen zondag in ieder geval van goede huize moeten komen, willen we resultaat halen.”

Foto: Orange Pictures/Ron Jonker
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer