NEO wint wat geflatteerd van ATC’65

Voor veel publiek heeft NEO de koppositie in 2J weer veroverd door in een slordig duel met 3-0 te winnen van noaber ATC’65. Een overwinning die uiteindelijk verdiend was op basis van de gecreëerde en afgewerkte kansen, maar te hoog uitviel op basis van de veldverhoudingen.

Vanaf de aftrap werd bewaarheid dat ATC een dynamische en technisch vaardige ploeg heeft. De bal ging vlot van man naar man en NEO grossierde, wellicht als gevolg daarvan, in balverlies. NEO kwam zelf in het eerste kwartier maar sporadisch voor de goal van goalie Ensink, alleen Stef Rompelaar mikte een keer hoog over.

Eerste helft

Na ruim een kwartier viel uit het niets de 1-0. Doelman Niels Ensink kon een voorzet niet klemvast krijgen en het was voor Jochem Stam vervolgens een koud kunstje om het net te doen bollen: 1-0. NEO leek ATC vervolgens in het zadel te willen helpen door een aantal keren erg knullig balverlies te lijden in de opbouw. Het leverde de ploeg van René Remie een aantal fraaie kansen op waarmee echter nogal slordig werd omgegaan. Een één op één situatie werd wild overgeschoten en een kansrijke lob ging ruim naast.

Iets over de helft van het eerste bedrijf kwam NEO ook nog op 2-0. Een hoekschop van Max Brunninkhuis van rechts werd door Rick ten Tusscher met een soort volley prachtig afgerond, de veldverhoudingen daarmee wel geweld aandoend.

Ook na de 2-0 kreeg ATC nog twee goede mogelijkheden. Na een afgeslagen hoekschop maaide Michernaldi Martina in vrije schietpositie echter volledig over de bal en vlak daarna brachten twee NEO-spelers elkaar dusdanig in het nauw dat de daaropvolgende lob van een ATC-spits centimeters naast ging. Op slag van rust had NEO op 3-0 moeten komen. In de mooiste aanval voor de pauze kapte Jochem Stam, een van de uitblinkers aan NEO-kant, zijn tegenstander prachtig uit. Stam had wellicht zelf af kunnen drukken, maar koos voor een pass op de weer herstelde Ron Spoler die op Ensink stuitte.

Na de pauze

Na de pauze lagen de verhoudingen anders. Michel Steggink had zijn ploeg iets anders neergezet en dat wierp zijn vruchten af. ATC combineerde nog steeds vaardig, maar NEO zat er, met name in de slotfase, zo dicht op, dat de Hengeloërs nog maar zelden voor de goal van Jesper Huisman opdoken. Wat heet, de beste kansen waren in het tweede bedrijf voor NEO. Twee keer werden schoten van Jochem Stam en Ron Spoler gekraakt en een paar gevaarlijke vrije trappen en corners van Stam vielen net achter de tweede paal. Het gevaarlijkste moment van ATC was een listig schot dat centimeters voorlangs huppelde.

In the dying seconds wist ook Stef Rompelaar nog op het scoreformulier te komen. De spits schampte een voorzet van Max Brunninkhuis dusdanig met zijn hoofd dat de bal in de verre hoek plofte: 3-0.

Al met al een te ruime overwinning op een sterke tegenstander die het naliet NEO pijn te doen op de momenten dat het kon. De slagvaardigheid voor de goal maakt uiteindelijk het verschil en dat is ook een kwaliteit. Door een aantal erg verrassende uitslagen in 2J heeft NEO de koppositie ineens weer in handen gekregen. Volgende week, tegen het geplaagde Vogido van Marcel Degenaar, kan de positie hopelijk gehandhaafd worden. Na het bekerduel tegen de goede derdeklasser WVV’34, op vrijdag 12 november, wacht de week erna het uitduel bij het sterke Schalkhaar. Leuke vooruitzichten voor de ploeg van Steggink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer