PH buigt het om tegen Sparta Enschede

PH heeft haar tweede zege van de competitie behaald. Op bezoek bij Sparta Enschede wist het een 1-0 achterstand in de tweede helft om te buigen tot een 2-1 overwinning.

De thuisploeg kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar mede door de uitstekend ingevallen Kubilay Coban wist PH de wedstrijd in de tweede helft te draaien. Sparta Enschede-PH: 1-2.

Reactief en passief

PH arriveerde enigszins laat op sportpark de Schreurserve, zag nog net hoe PH 2 een 2-2 over de eindstreep wist te trekken en startte na een korte warming-up aan de wedstrijd. PH probeerde de goede lijn van de laatste weken vast te houden en door de ruimtes klein te maken de aanvalsdrang van Sparta te beletten. Hierdoor had Sparta (optisch) een overwicht, al kreeg PH ook niet de ‘druk erop’ die het tegen Quick’20 en IJVV wel had. De voormalig ploeg van PH legende Dewi Perik, die bij Sparta naam maakte als spitsentrainer, zocht met name via de crosspass de zijkanten en de vaardige buitenspelers zorgden samen ook voor de voorsprong voor de thuisploeg. Via een aanval via hun rechterkant werd de bal met een simpel lobje voorgegeven, Van den Hof was zijn man kwijt en zijn directe tegenstander zorgde voor de voorsprong voor de Spartanen. Kort daarna kon Sparta de voorsprong verdubbelen, ware het niet dat de kopbal van Daan Akkermans de bal op de deklat plaatste. PH was in de eerste helft vooral reactief en passief en ging niet goed om met de geboden ruimte die Sparta liet. De grootste kans was misschien nog wel voor Stefan Olde Olthof, maar die schoot de bal hoog over.

Nieuwe impulsen en energie

In de rust greep trainer Hodes in, een driedubbele wissel bij PH: Arjan Nijenkamp, Sem Dijkers en Ivan Munoz bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Laurens Groenendal, Kubilay Coban en Jorn Nijhof. Dit betekende een debutant aan Almelose zijde. Laurens, die vorige week ook al een uitstekende wedstrijd keepte in het tweede, moest in de rust de al een tijdje met spierblessures kwakkelende Arjan Nijenkamp vervangen. Deze nieuwe impulsen, aangevoerd door de nieuwe energie van Kubilay Coban, zorgden voor een kentering in de wedstrijd. PH gaf iets eerder druk, kon weer in de duels komen en combineerde ook makkelijker. De gelijkmaker was werkelijk een aanval uit het boekje. Een aantal keren één keer raken, een hakje, van rechts eindigend op links waarbij Sebastiaan Bruns met een steekbal Kubilay Coban vrij voor de keeper zette. Waar hij een eerder moment nog voorlangs schoot, liet hij dit buitenkansje niet onbenut. Even dacht de grensrechter nog roet in het eten te gooien, maar de goed gepositioneerde scheidsrechter zag dat van buitenspel geen sprake was en keurde het doelpunt goed.

Tweede overwinning

PH was nu niet alleen beter dan Sparta, maar stond ook op gelijke hoogte en drukte door. Een aanval opgezet via Jurre van den Hof belandde bij Mart Bekhuis, die sprintte langs zijn tegenstander en kon alleen met een overtreding gestopt worden. Penalty! De ingevallen Sam Hesselink pakte de bal en zoals een goed spits betaamd schoot hij de bal feilloos binnen. Sparta probeerde in de slotfase nog wel aan te dringen, maar kon geen kansen meer noteren. PH pakte daardoor haar tweede overwinning van de competitie en deed goede zaken voor de stand op de ranglijst. Volgende week wacht wederom een zware dobber. De ploeg uit Almelo ontvangt het uitstekend presterende de Esch op de Veenelanden.

Uitslagen speelronde 6

Be Quick’28– Enter Vooruit: 2-0

De Esch –WVF: 1-1

Hulzense Boys-Vroomshoopse Boys: 1-0

ASC’62 1–Be Quick: Afgelast

Den Ham –ZAC: 2-2

Sparta Enschede–PH Almelo: 1-2

IJVV-Quick’20: 1-1

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer