Pijnlijke nederlaag voor DOS’37

DOS’37 leed haar tweede nederlaag in de competitie in en tegen Bennekom, op een ogenschijnlijk pijnlijke manier. Lange tijd zag het er naar uit dat de Vriezenveense formatie een punt aan het matige duel kon overhouden, maar in minuut 77 sloeg het noodlot toe, door een vervelende blessure die DOS-doelman Patrick Nitert ten dele viel.

Door Martin Vos

Vanaf dat moment was DOS’37 het spoor enigszins bijster, met twee tegendoelpunten in blessuretijd als gevolg, waarna men met lege handen en maar liefst zeven gele kaarten op zak het veld kon verlaten.

Speldenprikjes

DOS’37 startte voortvarend op De Eikelhof en al na tien minuten spelen ging een schot van topscorer Menno Kamphuis rakelings voorbij het Bennekommer doel. De thuisclub, flink wakker geschud door deze mogelijkheid, ging meteen in de tegenaanval en antwoordde met een snoeiharde pegel op de paal, het bleef 0-0. In het restant van de eerste helft golfde het spel op en neer, met enkel wat speldenprikjes op beide goals, waarbij Bennekom een licht veldoverwicht had. Het was echter DOS’37 dat het net als eerste wist te vinden door een doelpunt van Menno Kamphuis, ware het niet dat deze werd afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd van de eerste helft had de geelzwarte formatie zelfs op voorsprong moeten komen, na een geweldige actie van de opnieuw uitstekend spelende Koen Nijkamp, die Ronald te Morsche vrij voor de keeper van Bennekom zette. Te Morsche schoot echter snoeihard op het lichaam van de goalie, waardoor met een brilstand de kleedkamers werden opgezocht.

Noodlot

Na rust een zelfde spelbeeld als in de eerste helft, met twee teams die weinig voor elkaar onder deden en waarbij de duels niet werden geschuwd. Dit leverde Bennekom twee gele kaarten op zo rond het uur spelen. Vlak daarna weer een dot van een kans voor Ronald te Morsche die binnen het vijfmetergebied de bal voor het inkoppen had, waarbij het nodige geluk hem ontbrak en de keeper alsnog redding kon brengen. Meteen hierna was het weer Bennekom dat een uitgelezen mogelijkheid liet liggen op de voorsprong. Dit feest ging eveneens niet door, doordat keeper Patrick Nitert de bal ternauwernood wist te keren. De wedstrijd kabbelde richting het laatste kwartiertje, waarin voor DOS’37 het noodlot toesloeg. Patrick Nitert onderschepte een hoge voorzet, maar bij het neerkomen zakte de doelman door de hoeven en moest noodgedwongen per brancard het veld verlaten. DOS’37 was het daarna een beetje kwijt en kwam niet meer echt aan voetballen toe en de nodige wissels werden door trainer Jeroen Niks doorgevoerd, om het tij weer enigszins te willen keren.

Hectische slotfase

In minuut 92 ging het dan alsnog mis voor DOS’37, doordat Andreas Dussink van Bennekom diep werd gestuurd en in de ogen van assistent-scheidsrechter Dennis van Leussen in buitenspelpositie scoorde. Scheidsrechter Jordi Delsink uit Ooij, promoveerde deze actie echter gewoon tot doelpunt, 1-0 voor Bennekom. Dat dit leidde tot veel protesten aan DOS-zijde behoeft geen betoog, waarbij de leidsman als reactie op drie gele kaarten trakteerde, waarvan twee voor trainer Jeroen Niks, die dus met rood achter de hekken moest. DOS’37 probeerde daarna nog wel de bakens te verzetten, maar meer dan opnieuw een gele kaart leverde het korte offensief niet op. In minuut 99 wist Nick Stienstra de 2-0 voor Bennekom nog op het scorebord te krijgen, waarmee de wedstrijd meteen ten einde kwam. DOS’37 kon het zichzelf zo veel makkelijker maken, wanneer het kans ziet de vele mogelijkheden om te zetten in minstens een doelpunt. Tot aan het uitvallen van DOS-doelman Patrick Nitert was een punt op zijn plek geweest, maar gezien de hectische slotfase had Bennekom het meeste recht van spreken.

Op zaterdag 13 november speelt DOS’37 een thuiswedstrijd in de strijd om de districtsbeker, waarbij Gramsbergen, uitkomende in de tweede klasse KNVB district Noord, de tegenstander is. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling DOS’37: Nitert (76′ Van Ballegooijen), Kikkert, Koebrugge, Derksen, Olde Olthof, Mohamed (91’ Jansen), Schoonewille, Michel Kamphuis, Nijkamp, Te Morsche (86’ Fokke), Menno Kamphuis.

Gele kaart: Michel Kamphuis, Derksen, Koebrugge, Schoonewille, Jansen

Rode kaart: Niks (twee keer geel)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer