Pover NEO uitgebekerd na penalty’s tegen WVV’34

In een erg matige wedstrijd, en voorlopig de laatste met publiek, heeft NEO in het bekerduel tegen WVV’34 niet aan kunnen sluiten bij de vorm van de competitie. De gedreven spelende tegenstander won na het nemen van penalty’s en dat was niet eens onverdiend.

Zonder 5 spelers die vorige week wel in de basis startten, begon NEO vrijdagavond redelijk aan het duel. Maar de echte drive en met name de accuratesse ontbrak bij veel spelers. NEO kwam voor rust nauwelijks tot kansen en zag dat WVV in het laatste deel voor de pauze steeds vaker voor het doel van Thijs Terhalle opdook. Het leverde overigens maar een paar kleine kansen op en 0-0 halverwege leek logisch. Tot een schotje van Gijs Pierik totaal verkeerd werd beoordeeld door Terhalle en de bal pardoes in het doel verdween: 0-1.

Snoeihard

Na de thee en met een aantal andere spelers aan de start ging NEO voortvarender te werk. Het euvel van de erg matige passing en slordigheden aan de bal leidden ook in het tweede bedrijf maar sporadisch tot mogelijkheden. Tot de 71e minuut, toen Jesse Keur een uitstekende interceptie had en opstoomde naar het strafschopgebied. Daar stond Stef Rompelaar die de bal snoeihard in het dak van het doel ramde: 1-1.

Riante mogelijkheden

In de laatste 20 minuten kon het duel alle kanten op. NEO miste via Stef Rompelaar nog een mooie kans en Ron Spoler had na een prachtige actie ook de 2-1 op de schoen, maar zijn inzet scheerde rakelings naast. Maar ook WVV kreeg nog een paar riante mogelijkheden en raakte, na een van richting veranderd schot, zelfs nog de buitenkant van de paal. Uiteindelijk bleef het gelijkspel op het scorebord staan. De penaltyreeks die op de 1-1 volgde werd beslist door de misser van Jesse Keur, want alle andere spelers scoorden.

NEO is derhalve uitgebekerd. De ploeg kan zich focussen op de competitie in 2J en met name op het allesbeslissende duel om de eerste periode, volgende week in Schalkhaar.

Foto’s: Jaap Engelsman
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer