Rivo Rijssen - Jan van den Noort

Rivo Rijssen wint onverwacht in Apeldoorn

Afgelopen zaterdag speelde Rivo Rijssen dames 1 de lastige uitwedstrijd tegen Dros Alterno dames 1. Zou het opnieuw een wedstrijd worden zonder kansen zoals tegen andere topteams tot nu toe of kunnen de dames nu een keer bijblijven en misschien zelfs wel een stuntje uithalen? De selectie fit en gecompleteerd door libero Kim Borkent en P/L/dia Trijntje Verbeek uit dames 2. Zo is het team toch nog met een mooi aantal in een lege zaal aanwezig.

Foto: Jan van den Noort

Set 1

Rivo speelt een degelijke set in dezelfde opstelling als vorige week met Famke en Floortje op P/L, Evita en Suzan als dia en spelverdeler en de middens Maaike en Maud. Uiteraard stofzuigt Annemiek het achterveld weer schoon als libero. Ondanks het goede spel van Rivo is loskomen van Alterno is er niet bij, maar dat het team bijblijft is al heel erg fijn. Als de 20 is gepasseerd, begint Rivo aan setwinst te denken en doordat het team gewoonweg goed blijven spelen en voldoende druk blijft houden op Alterno lukt dit ook. 23-25. Set 1 binnen.

Set 2

Set twee geeft eigenlijk eenzelfde beeld. Lange tijd gaan de teams gelijk op, Rivo gaat zelfs met voorsprong de “big points” in maar krijgt het aanvallend niet meer voor elkaar de punten te scoren. Dan doet Alterno dat natuurlijk wel een die sluiten deze set dan ook winnend af. 25-22. Stand weer gelijk getrokken.

Set 3

In set drie gaat het dan helemaal mis bij Rivo. Alterno gaat met een sneltreinvaart op weg naar de tweede setwinst. Patrick en Sander proberen het tij te keren door veel wissels en die hebben toch hun uitwerking. Lieke komt het spel verdelen, Susan Schepers komt de aanval versterken aan de buitenkant, Lina helpt ook een belangrijk handje met wat lekkere aanvalspunten en Kim lost Annemiek uitstekend af. De Alterno trein komt niet tot stilstand maar wordt wel van Intercity tot stoptrein gedwongen. De setwinst is ver weg maar de wissels hebben Alterno nog even extra aan het werk gezet terwijl de “basis” even rust heeft gekregen in lijf en hoofd. 25-17 voor Alterno.

Set 4

Deze nuttige wissels mogen na deze set weer aan de kant plaatsnemen behalve Susan Schepers. Die blijft aan de buitenkant staan doordat ze er aanvallend wel heel lekker doorkwam in set drie. De vierde set is heel duidelijk voor Rivo. Er staat vanaf het begin een lekkere voorsprong op het (livestream) scorebord. Het team straalt degelijkheid uit en aanvallend is met name Susan weer erg op dreef en niet te stoppen deze set. Dit resulteert in een idem setstand als de derde maar dan in het voordeel van Rivo. 17-25. Alles dus weer gelijk, allebei een punt en nu de strijd om de winst en het tweede punt.

Set 5

Rivo trekt met dezelfde speelsters ten strijde in deze vijfde set en kan direct de lijn doortrekken van de goede vierde set. Direct een voorsprong gepakt en deze ook de hele set behouden. Aan het einde van de set richt Alterno zich echter op en weet bij 14-14 weer langszij te komen. Vanaf dat moment wordt het stuivertje wisselen, is het bijzonder spannend en krijgen de kijkers “waar voor hun geld”. Rivo behoud echter wel het initiatief maar het duurt uiteindelijk tot 18-20 voordat de wedstrijd is beslist. Wat een spanning en wat fijn dat het nu eindelijk is gelukt om winnend af te sluiten tegen één van de topteams van de topdivisie.

Een vermelding waard zijn de (onopvallende) invalbeurten van Stephanie de Bruin. Daar waar ze op papier staat als diagonaal viel ze vandaag af en toe in op de middenpositie. Zonder veel wedstrijdpunten en wedstrijdritme dit seizoen werd ze er op 18-18 in de laatste set ingebracht voor de serve. Deze twee uitstekende serves brachten Alterno voldoende in problemen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Stephanie is daarmee een mooi voorbeeld van er altijd zijn, nooit klagen, keihard trainen en wanneer het van je gevraagd wordt er dan “gewoon” staan.

Volgende week staat in de Reggehal de wedstrijd tegen het tweede team uit Sneek op het programma. Sneek staat weliswaar laatste maar daardoor is die wedstrijd minstens zo belangrijk. In deze “potjes” moet het team de punten halen en kunnen ze de handhaving veilig stellen. Deze week weer hard trainen zodat ze er zaterdag weer klaar voor zijn. Rivo gaat ervoor zorgen dat er een livestream aanwezig is zodat u de dames weer kunt zien shinen op TV vanaf 16.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer