Rosstars laat kans op stunt liggen

Rosstars lijkt de ergste dip te boven te zijn.Toch bleef de kans op een stuntje tegen VoCASA beperkt tot één set die meeging naar Rossum.

Foto omslag: Herman van der Wal

Voorafgaand aan de wedstrijd was er goed getraind door Rosstars. Er was dan ook vertrouwen dat er wat te halen viel bij de nummer drie van de ranglijst.

Gedegen strijdplan

Met een gedegen strijdplan en veel inzet bleek direct dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Rosstars nam in de eerste set brutaal een 0-4 voorsprong en bleef tot 10-12 de bovenliggende partij. VoCASA wist echter terug te vechten en sloeg in één keer een gat naar 16-12. Tot 22-18 leek de thuisploeg de set binnen te gaan slepen, maar Rosstars wist wat het moest doen en bleef doorgaan met hun eigen spel. Op de service van Loes Moleman schakelde Rosstars een tandje bij, kwam op 22-22 langszij en bereikte op 22-24 zelfs twee setpoints. De honderd procent kans die de Rossumse dames zichzelf vervolgens met een goede service verschaften, toen de bal over het net terug, kwam werd echter niet verzilverd. Dit verschafte de tweede scheidsrechter vervolgens de kans om ook het tweede setpoint te laten verdwijnen door een voetfout te zien die er niet bleek te zijn. De thuisploeg greep de geboden mogelijkheid met beide handen aan en wist met 26-24 toch de set in eigen huis te houden.

Frustrerend

Het verloop van de tweede set was voor Rosstars frustrerend. Het was duidelijk dat de klap van het verlies van de eerste set verwerkt moest worden, want vrijwel direct keken de bezoekers tegen een 5-0 achterstand aan. Een gat dat ondanks de gelijkopgaande strijd niet echt kleiner werd en op 19-14 nog steeds aanwezig was. Vervolgens was het opnieuw een serviceserie van zes punten waarin de set met 25-15 aan de thuisploeg werd gelaten. Een stand die eigenlijk geen recht deed aan het spelbeeld. De derde set leek een kopie te worden van de eerste. Twee aan elkaar gewaagde teams die via 9-5 en 14-17 op 21-21 weer gezamenlijk om de setwinst gingen strijden. Opnieuw was het Rosstars dat op 22-24 twee setpoints verdiende. Maar wederom werden deze niet verzilverd. Het grote verschil met de eerste set was dat het de thuisploeg niet lukte om onder de druk vandaan te komen en bij het vijfde setpoint wist Rosstars zichzelf eindelijk te belonen door met 26-28 de set binnen te slepen.

Stijgende lijn

Het voornemen door te willen drukken in de vierde set om zo een 5e uit het vuur te slepen leek tot 3-3 nog vol aanwezig te zijn. Maar toen na één serviceserie de stand van 10-3 op het scorebord stond, leek het verzet van de Rossumse dames gebroken. Het geslagen gat van zeven punten bleef door de gelijkopgaande strijd tot 22-15 in stand en Rosstars moest de strijd op 25-16 definitief opgeven. Al met al een wedstrijd met kansen voor Rosstars. Wanneer die paar serviceseries van de tegenstander eerder doorbroken kunnen worden en er iets meedogenlozer met de kansen omgegaan wordt, dan kunnen de Rossumse dames het elke tegenstander lastig maken. De stijgende lijn in het eigen spel is in ieder geval niet los gelaten, ook niet in de sets die qua punten dik verloren lijken.

De volgende wedstrijd van Rosstars is op 13 november in Apeldoorn tegen sv Dynamo. Het Apeldoornse team zit vol met speelsters die uit de topdivisie en eredivisie komen en het zal dus voor de Rossumse dames een zware opdracht worden om punten mee naar Twente te kunnen nemen.